/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till bombmatta

Hur upplevde du uppläsningen av bombmatta?

eller
  1. slygbomber

Vad betyder bombmatta?

  1. skur av bomber som fälls samtidigt över en yta

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

bombmatta är sammansatt av

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är fermt en synonym till raskt?

Hur används ordet bombmatta?

  1. Jämfört med en bombmatta är en drönarattack i denna mening förstås helt överlägsen i fråga om precision.
  2. Under nästa år rullar de ut en bombmatta av digitala projektorer till samtliga salonger.
  3. Den är en bombmatta som slår lika blint mot skyldiga som oskyldiga.
  4. Samtidigt oroas han av den bombmatta av penningpolitiska och finanspolitiska åtgärder som regeringar runt om i världen har sjösatt.
  5. Men frågan är om den nuvarande regeringens bombmatta av utspel egentligen varit sämre för demokratins grundfunktioner än föregångarnas smusslande.
  6. Knattret ligger som en bombmatta över borden men ingen tycks bry sig.
  7. Det betyder att Göran Johansson i går lade ut en bombmatta med frågor till dem som vet mer om interiörerna från personalfesten.
  8. Han måste ha levt som på en bombmatta.
  9. Och IS och Syrien ska läggas under en bombmatta.
  10. Varje ny budget innebär en bombmatta av uppgifter, utspel, tabeller och uttalanden.
  11. – De har lagt en bombmatta med strejkvarsel, då tvingas vi svara, säger Mattias Dahl, vd för Sveriges Hamnar, till TT.
  12. Rögle lade en bombmatta av avslut och på dryga tre minuter rafsade Örebros Eero Kilpeläinen ut tre puckar ur sin kasse.
  13. -Vi ska lägga ut en bombmatta över Danmark med erbjudanden om bra turistmål i Skåne, säger Tourism in Skånes chef Pia Jönsson Rajgård till Sydsvenskan.
  14. Genom att enskilda spelare går samman kan dessa lägga en så kallad " bombmatta" och göra det omöjligt att vinna för småspelare.
  15. Under en månad förra året utsatte den 33-årige mannen en kvinna för en fullständig bombmatta av pornografiskt material och sms med både hot och kränkningar.
  16. I just Missouri har de negativa Trumpannonserna rullats ut som en bombmatta, möjligen kan hans svagare resultat där vara ett tecken på att motattackerna börjar få effekt.
  17. Stripp eller bombmatta är visning av en serie tv-program på samma tid i tv-tablån flera dagar i följd, i allmänhet måndag till fredag.
  18. De flesta verkar resonera som att Riksbankens breda bombmatta av åtgärder hittills i krisen räcker långt och att Riksbankens direktion kanske nöjer sig med att skruva ned prognosen för styrräntan i framtiden.
  19. Begreppet bombmatta används om en flygbombningsmetod som går ut på att stora mängder ostyrda bomber släpps över ett målområde i syfte att förstöra allt inom detta område.
  20. Han är betydligt mer slipad och politiskt erfaren än Donald Trump men skrämmer samtidigt många med sina hatiska utfall under kampanjen som att han ska ” lägga en bombmatta över delar av Syrien ” och kasta ut alla papperslösa invandrare.
  21. Det finns en ny funktion som kallas för " bombing run", som tillåter spelaren att styra tre medelstora bombflygplan (tre amerikanska B-25 Mitchell respektive tre japanska Mitsubishi G4M) och genomföra en bombmatta mot fiendens territorium.
  22. I takt med att styrda bomber och robotar med allt högre precision blivit tillgängliga har bombmattan fått ge vika för precisionsbombning.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs bombmatta?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en bombmatta bombmattan bombmattor bombmattorna
genitiv en bombmattas bombmattans bombmattors bombmattornas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.

Dagens namnsdag 2022-05-23

 • Desideria
  Latinskt namn med betydelsen önskad.
 • Desirée
  Fransk form av det latinska namnet Desideria: önskad.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2