Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bringa klarhet i

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bringa klarhet i?

 1. - Jag rådde henne att gå till stadsdelsförvaltningens tjänstemän för att bringa klarhet i sakfrågan, och förklarade för henne att hon inte alls behövde följa m-fp-gruppens ställningstagande.

  Chalmersfolk skulle dit för att försöka bringa klarhet i hur det inträffade hade kunnat inträffa - det hela föreföll helt overkligt.

  - Vi har ingen hemlig information som kan bidra till att bringa klarhet i händelsen.

  Dödsboet har försökt bringa klarhet i ärendet under många och har vid flera tillfällen frågat gode mannen och överförmyndarnämnden om vart pengarna tagit vägen, men har aldrig fått någon förklaring.

  Sveriges ambassadör i Thailand åkte i går runt till olika sjukhus i Phuket tillsammans med honorärkonsuln och en svensk präst för att försöka bringa klarhet i de uppgifter som florerar om omkomna och skadade svenskar.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Margareta

  Grekiskt namn som betyder pärla.

  Greta

  Tysk kortform av det grekiska namnet Margareta: pärla.

  Besläktade namn: Gret, Gretchen, Grete, Gretel, Maggie, Mait, Maret, Margita, Margret, Margreta, Margrete, Marguerite, Meit, Meta, Peggy, Malgorzata

  Mest sökta