Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet brist på kunskap?

 1. Artikelförfattaren visar också brist på kunskap i frågan om minoriteters rättigheter; den serbiska minoritetens ställning i Kroatien är skyddad av den kroatiska grundlagen och man har samma rättigheter och skyldigheter som alla andra medborgare i Kroatien.

  Men vi menar att detta inte handlar om brist på kunskap utan om oförmåga från majoriteten att ta i problemen i stadsdelsnämnderna i tid.

  Dessvärre är det så att en del uttalanden på senare tid visar brist på kunskap om seriös redovisning och vad den står för eller möjligen ännu värre är uttryck för nonchalans inför redovisningens fundament.

  Det råder brist på kunskap om psykiska sjukdomar och funktionshinder, vård och behandling och i landstingen ransonerar man vissa läkemedel.

  Det är inte brist på kunskap om hur man bygger atombomber utan brist på klyvbart material och utrustning för att hantera sådant material som är det avgörande hindret för en stat eller en subnationell grupp som vill skaffa sig en atombomb.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Hemming

  Fornnordiskt namn som sannolikt är bildat av det isländska ordet hamr: gestalt eller skepnad.

  Henning

  Forntyskt namn med den eventuella betydelsen fredsstiftare.

  Besläktade namn: Helma, Helmina, Hilma, Mina, Minna, Minnie, Helmi

  Mest sökta