/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till brodyr

Hur upplevde du uppläsningen av brodyr?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till brodyr

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är hemlistisk en synonym till cesur?

Hur används ordet brodyr?

  1. Det var oförändrat varmt och jag bar en ljus sommarkjol och en snäv vit blus med brodyr som framhävde min solbränna.
  2. När hon klätt på sig igen stod fröken Wiberg på lur utanför provhytten med en kartong intima plagg av finaste schweiziska bomullsbatist och innan Magnhild kom därifrån hade hon köpt en korsettskyddare kantad med engelsk brodyr fast hon inte alls ville ha någon.
  3. Jag som knappt kan sy alls skyndade mig att sy dig ett påslakan och en kudde med brodyr så att du skulle ha det riktigt fint när du kom hem till dina föräldrar.
  4. - Det är väldigt inne att ha brodyr på kläderna.
  5. Broderie anglaise, " engelsk brodyr", batist med vitbroderi.
  6. Omkring 1905 började han själv experimentera med tenntrådstillverkning och senare också brodyr.
  7. Hon blev efter sin frigivning känd som sömmerska, särskilt för sin brodyr.
  8. Här betyder vårdad klädsel ett totalförbud mot alla kläder med tryck eller brodyr som anger grupp eller föreningstillhörighet.
  9. Frackarna återfick delvis sin överlastade brodyr från 1700-talet, om än i nya, stelare mönster.
  10. Framsidan har en brodyr komponerad av Anna Wettergren-Behm med bland annat det allseende ögat.
  11. För vissa ändamål, t.ex. brodyr, används nålar belagda med titannitrid som ska ge en slitstark yta.
  12. Normalt är guayaberan kortärmad med prydnadveck och/eller brodyr på bröstet, som festplagg kan den vara mycket påkostad.
  13. Dräkten har fått sitt namn efter de skimrande paljetter och brodyr som utgör en del av dräktens dekoration.
  14. Epålettslejfen kunde vara gjord av galoner eller brodyr i guld eller silver, eller vara gjord av en enkel metallkedja.
  15. Moderna studentmössor har oftast brodyr med skolans eller elevens namn, varvid mössan liknar den gamla sångarmössan från skandinavismens tid.
  16. Den senare är emellertid en brodyr som beskriver den normandiska invasionen av England, och inte en bildväv som Baldisholtapeten.
  17. Endast ett 20-tal vänner och familjemedlemmar närvarade under vigseln och fick se den speciella brudklänningen – tillverkad av Versace med en väldigt speciell brodyr.
  18. En delikat utförd svart brodyr pryder kjolens övre del, och ensemblen fullbordas med lågklackade skor och operahandskar samt pärlhalsband och pärlarmband.
  19. Rosarutigt och brodyr kom in i bilden 1959 då den så kallade bardotrutan slog igenom, men det var främst för trendiga brudar.
  20. Med vårdad klädsel så menar vi att man ej är välkommen i trasiga eller smutsiga kläder, ej heller plagg med tryck eller brodyr som anger grupp-eller föreningstillhörighet.
  21. Lenga (Lehngha), Gagra (Ghagra) eller Chaniya, är en indisk långkjol fäst vid midjan, oftast med dekoration i form av brodyr, zari, zardozi och paljetter.
  22. Efter att Ester Mosesson fått vidareutbildning hos en guvernant, sökte hon in på Lanthushållslinjen vid Fackskolan för huslig ekonomi i Uppsala Utöver skolköksutbildning ingick också kurser i klädsömnad, brodyr, vävning och smådjursskötsel.
  23. Han visar upp de senaste modellerna som refererar till ” El Chapo ”: en röd keps med smeknamnet ” El Chaparrito ” (kortisen) i stora bokstäver, en grå keps med brodyren Billonaire # 701 som syftar på knarkkungens plats när han tog sin in på Forbes lista över världens rikaste, samt en kamouflagemönstrad keps prydd med de flygplansmodeller som kartellen använder sig av för att smuggla droger.
  24. Där får besökarna se naturfotograferingar, brodyrer och målningar.
  25. Bielke blev av sin samtid berömd för sina arbeten i silkessömnad och brodyrer.
  26. Anna Clausdotter, eller Anna Klavedotter, död i maj 1454, var en svensk katolsk birgittinnunna och konstnär (brodös).
  27. 1893 flyttade Augusta Abrahamsson till Klara församling i Stockholm och tog anställning som brodös på NK, Nordiska Kompaniet.
  28. En brodör, om kvinnliga utövare även brodös, är en person som broderar, inte nödvändigtvis yrkesmässigt, men med en kvalitet som motsvarar yrkesmässigt broderande.
  29. Hon lärde sig teckna för att kunna utföra sitt arbetet som brodös bättre, och utvecklade en metod att framställa en optisk illusion av skuggor genom vitt, svart och grått, något som då var en innovation i Danmark.
  30. – Vi har ett par verk som är inskickade av män, men det finns inte många manliga brodöser, säger hon.
  31. Agnes Branting var tidigare direktris vid Handarbetets Vänner 1891 – 1904, och Mimmi Börjeson var en av HV:s skickligaste brodöser.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Anna
  Namn som kommer från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs brodyr?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en brodyr brodyren brodyrer brodyrerna
genitiv en brodyrs brodyrens brodyrers brodyrernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2