Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till bryta sig

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet bryta sig?

 1. Experter är överens om att nästa stora utbrott inte kommer att ske genom vulkankäglorna utan bryta sig nya vägar nere i dalen, just där lägren befinner sig.

  Bidragande orsaker till detta är dels att demonstranterna koncentrerat sig på att föra fram sina åsikter, och låtit bli att satsa på att stoppa möten eller bryta sig igenom avspärrningar.

  Vad vi hör är nämligen ett band som försöker bryta sig loss ur sina gamla ramar, i Suedes fall handlar det om androgyn drogromantik och fotomodellshånglande, för att hitta ett nytt och hållbart sätt att förhålla sig till sig själva och sin musik.

  Svensken framför sin kaffekopp tänkte att nu blir det mothugg, för när norrmännen röstade för hundra år sedan ville över 99 procent bryta bryta sig ur unionen.

  Guillaume som sedan 16-årsåldern hankat sig fram som bilmekaniker i Bordeaux, erkänner att han nu vill bryta sig loss från sitt sociala mönster och ta sig uppåt i samhället.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Torkel

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Tor och namnet Kettil, kittel eller hjälm: Tors hjälm.

  Torgny

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Tor och ordet gny: Tors gny, åska.

  Mest sökta