Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet bultning?

 1. Enligt Yrkesinspektionen kan vatten från borraggregat som används vid bultning av berget ha lett till att det lossnade.

  mass, " trycka, gnida, knåda"), ett i senare tider i Frankrike uppkommet uttryck för den allmänna eller lokala behandling genom gnidning, knådning, kramning och bultning av muskler.

  Grisar som föds upp ekologiskt i liten skala kan bedövas genom bultning i huvudet, men detta är inget som Jordbruksverket, som både ska agera för den svenska livsmedelsindustrin och djurens väl, främjar som metod.

  Hanar slår snabbare (cirka 26 bultningar per sekund) än honor (cirka 15 bultningar).

  Flickan var lekamligen besatt af djäfvulen, hvilken plågade henne genom häftiga rörelser, bultningar, samt än utsträckningar, än sammandragningar af lemmarne.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta