Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet danskrog?

 1. Vore politik en danskrog skulle klockan alltså börja dra mot stängningsdags och de moderata raggningsförsöken bli allt mer desperata ända fram till valdagen.

  Borås: Den man som efterspanats för mordförsök efter ett knivöverfall på en kvinna på en danskrog i Överlida i Svenljunga greps i går kväll någonstans i Halland.

  Att tatuera sig är högsta mode och i helgen arrangeras för andra året i rad en tatueringsmässa på danskrogen Sandra.

  Det var natten till den 17 maj 2005 som den populära danskrogen och nattklubben CH, samt det anrika hotellet bredvid och flera lägenheter i centrala Gävle, drabbades av ett brandattentat.

  Det var natten till den 17 maj 2005 som den populära danskrogen och nattklubben CH, samt det anrika hotellet bredvid och flera lägenheter i kvarteret i centrala Gävle, drabbades av ett brandattentat.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta

   Hur böjs danskrog?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen danskrogdanskrogendanskrogardanskrogarna
   genitiven danskrogsdanskrogensdanskrogarsdanskrogarnas