Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till de borgerliga

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet de borgerliga?

 1. - I den borgerliga gruppen har det gått bra och kanske skulle samarbetet mellan de borgerliga och socialdemokraterna varit bättre om det inte funnits vissa orosmoment.

  - Men samtidigt är det uppenbart att de borgerliga har valt taktiken att gå fram var och en för sig och försöka nå olika väljargrupper och därmed öka chansen för det borgerliga blocket att vinna valet.

  Det gemensamma borgerliga valmanifestet har i stället ytterligare markerat att de borgerliga partierna är beslutna att försöka vinna regeringsmakten tillsammans.

  Omkring 40 procent av de borgerliga väljarna röstade på den nejlinje, som de tre största borgerliga partierna ansåg vara ansvarslös.

  En orsak till split i det borgerliga blocket är de utvärderingar som riksdagens utredningstjänst, RUT, gjort av de borgerliga partiernas olika budgetförslag.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Valdemar

  Nordisk variant av det ryska namnet Vladimir: världens herre.

  Volmar

  Lågtysk form av det nordiska namnet Valdemar, som kommer från det ryska namnet Vladimir: världens herre.

  Besläktade namn: Valde, Valle, Vladimir, Volmer