/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till de borgerliga

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet de borgerliga?

  1. - I den borgerliga gruppen har det gått bra och kanske skulle samarbetet mellan de borgerliga och socialdemokraterna varit bättre om det inte funnits vissa orosmoment.
  2. - Men samtidigt är det uppenbart att de borgerliga har valt taktiken att gå fram var och en för sig och försöka nå olika väljargrupper och därmed öka chansen för det borgerliga blocket att vinna valet.
  3. Det gemensamma borgerliga valmanifestet har i stället ytterligare markerat att de borgerliga partierna är beslutna att försöka vinna regeringsmakten tillsammans.
  4. Omkring 40 procent av de borgerliga väljarna röstade på den nejlinje, som de tre största borgerliga partierna ansåg vara ansvarslös.
  5. En orsak till split i det borgerliga blocket är de utvärderingar som riksdagens utredningstjänst, RUT, gjort av de borgerliga partiernas olika budgetförslag.
  6. - Som jag tolkar det är de borgerliga inte med på något över huvud taget i den här frågan om de inte får genomföra sin borgerliga politik.
  7. Av två onda ting väljer de borgerliga partierna rimligen det minst onda: Hellre en socialdemokratisk minoritetsregering, som allt som oftast tvingas söka samarbete med ett eller flera borgerliga partier, än en röd-grön majoritetsregering som inte behöver bry sig om den borgerliga oppositionen under fyra långa år.
  8. Det har ju med önskvärd tydlighet visat sig att de borgerliga vallöftena varit mycket kostsamma för att kunna hållas, att det inte finns så mycket ekonomiskt förnuft och försiktighet i den borgerliga regeringens politik är tydligt.
  9. De som röstade på de borgerliga för att de tyckte att socialdemokraterna var för maktfullkomliga kan nu tycka att det är lika illa med de borgerliga.
  10. Det har fått flera borgerliga ledarsidor att kräva att de borgerliga partierna samarbetar kring någon form av valallians 2010.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Barbro
  Svensk variant av det grekiska namnet Barbara: främling eller icke-grekisk kvinna.
 • Barbara
  Grekiskt namn som betyder främling eller icke-grekisk kvinna.

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2