Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till deklamatorisk

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet deklamatorisk?

 1. Framställningen är deklamatorisk, ordrik och forcerad, överflödande på frågetecken och utropstecken.

  Karakteristiskt för Wolf är en känslig samverkan mellan sångstämmans melodi och texternas naturliga melodi och rytm med en ofta deklamatorisk sång.

  Han senare böcker med krigsmotiv Saint Magloire (1922) och Le réveil des morts (1923) skrevs däremot i en med traditionell deklamatorisk anda.

  Han var varken klassiskt deklamatorisk eller romantiskt passionerad utan han hade tillgodogjort sig ett detaljerat psykologiskt studium med en stillsam balans mellan tanke och känsla.

  Sanning var det mål han angav i sina med Legrands tillhjälp skrivna Mémoires ou essais sur la musique (1789 ; nya upplagor i 3 band 1797 och 1829), och han gick till och med stundom för långt i minutiös deklamatorisk texttolkning.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Allan

  Engelskt namn med keltiskt ursprung, betyder eventuellt den harmoniske.

  Glenn

  Keltiskt namn som betyder trång och enslig dal eller man från dalen.

  Hur böjs deklamatorisk?

  adjektiv
  positiven deklamatorisk
  ett deklamatoriskt
  den|det|de deklamatoriska