Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till den gyllene medelvägen

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet den gyllene medelvägen?

 1. Det är kanske lite övermaga, men tillåt oss för en gångs skull ge ett råd: vandra leende den gyllene medelvägen och framför allt visa att det ligger någonting bakom ditt leende!

  Medlartrion försökte hitta den gyllene medelvägen genom att lägga ytterligare cirka 150 miljoner kronor i den totala lönepotten i sitt slutbud.

  Vi verkar leva i tron att skandinaviskan är andra nordbors försök att närma sig det klara och lättbegripliga svenska tungomålet, den gyllene medelvägen bland de nordiska språken.

  Sist men inte minst finns alltid den gyllene medelvägen att ta till.

  I Aristoteles filosofi används den gyllene medelvägen (aurea mediocritas) för att beskriva hur en rättrådig människas handlande bör vara.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Anneli

  Tysk variant av namn som Anne-Louise och Anna, från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.

  Annika

  Tysk diminutivform av namnet Anna: lilla Anna. Kommer från det hebreiska namnet Hannah: nåd eller benådad.

  Besläktade namn: Annelie