Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till den sista resan

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet den sista resan?

 1. Jag ber Er, slåss för de gamla, sjukas värdighet under den sista resan och inte bara för höjda pensioner.

  Inför dokumentären har Eliasson och hans medarbetare letat upp en mängd bildmaterial och bland annat finns det filmat när Hammarskjöld ger sig iväg på den sista resan i september 1961.

  Den vackra titeln Ro utan åror spänner broar mellan hur hon som flicka låg i roddbåten och lät den ta sig till stranden på egen hand, via den tidigare så starka kvinna som plötsligt inte orkar ro, till nuet när hon med nyvunnen ro försöker förbereda sig för den sista resan där inga åror finns att tillgå.

  Häromdagen lyftes ett av de sista Ub-loken, efter ombyggnaden mer känt som Ue, berövad sin strömavtagare upp på en järnvägsvagn i Olskroken och anträdde under förnedrande former den sista resan till skärbrännarna.

  En opinion menade att det var ett ovärdigt sätt att företa den sista resan på.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Tiburtius

  Latinskt släktnamn som betyder man från Tibur.