Vad betyder desegregation?

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Är nara en synonym till sammanfoga?

Hur används ordet desegregation?

   1. Den viktigaste förändringen var desegregation av armén vilket innebar att svarta och vita skulle behandlas likvärdigt och inte längre skulle delas upp i olika grupper.
   1. Bussning (busing, av engelska bus, " buss", även forced busing eller desegregation busing för att betona metod och syfte) var en taktik för desegregering som nyttjades i flera amerikanska delstater från 1960-talet.
   1. Dessutom gav han stora bidrag till motståndet mot den amerikanska medborgarrättsrörelsen och de beslut om desegregation som Högsta Domstolen beslutat om, såsom $215,000 år 1963 till Mississippi State Sovereignty Commission, som var en delstatlig organisation som bedrev informations-och propagandakampanjer för att motverka desegregationen.
   1. Minneapolis kämpade mot de vitas makt, deltog i desegregationen och kämpade för de afrikansk-amerikanska rättigheterna.
   1. Det var ett symboliskt försök av George Wallace att leva upp till ett löfte i sitt installationstal om ” segregation nu, segregation i morgon och segregation för evigt ”, och stoppa desegregationen i USA:s skolor.

Mina sökningar

Dagens namnsdag

Max

Tysk kortform av latinska Maximilian, som är en kombination av namnen Maximus, den störste, och Aemilianus..

Maximilian

Ett latinskt namn som är en kombination av namnen Maximus, den störste, och Aemilianus. Kejsarnamn i tysk-romerska riket..

Hur böjs desegregation ?

substantiv
singular
obestämd form bestämd form
nominativ en desegregation desegregationen
genitiv en desegregations desegregationens