Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till det var det värsta

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet det var det värsta?

 1. Katterna himlade med sina klotrunda ögon, eftersom de visste att det var det värsta brott ett djur kunde begå, och nu väntade kvastskaftet - det enda som kan få fram ett djur som håller till under en dubbelsäng.

  Flera centralt bosatta göteborgare påstod med bestämdhet att det var det värsta åskvädret som drabbat dem och stan i mannaminne.

  Reaktionerna förra hösten var av psykologiskt förklarliga skäl väldigt upprörda, många sa att det var det värsta som hänt.

  Men att försöka köpa röster det var det värsta jag har hört.

  Ena sekunden var han överlycklig för att det lät så bra, men i nästa var han deprimerad för att det var det värsta han någonsin hört.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Ingeborg

  Fornnordiskt namn som består av gudanamnet Ing och betydelseelementet beskydd: skyddad av guden Ing.

  Borghild

  Norskt namn som består av betydelseelementen beskydd och kamp.

  Mest sökta