/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till detaljhandlare

Hur upplevde du uppläsningen av detaljhandlare?

eller

Vad betyder detaljhandlare?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

detaljhandlare är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är hemlistisk en synonym till cesur?

Hur används ordet detaljhandlare?

  1. Och fabriksägarna måste i god tid reparera byggnaderna och globala detaljhandlare och varumärken säga upp sina kontrakt om fabriksägarna inte rättar sig efter avtalet.
  2. Bolaget är nämligen en av få detaljhandlare som aktivt försöker driva på en global expansion.
  3. Åtgärden kommer också att innebära att detaljhandlare får större inflytande på förhandlingarna med kreditkortsföretagen.
  4. Sju av tio detaljhandlare tror att försäljningen i den egna butiken kommer att öka de närmaste tre månaderna.
  5. -Många detaljhandlare i storstäderna slås ut i den knivskarpa konkurrensen.
  6. John Paul blev tidigt lärling hos en detaljhandlare som ägde flera skepp.
  7. Hökare, äldre benämning på detaljhandlare (i synnerhet i livsmedel), vilken förestod ett hökeri (hökarbod).
  8. I dag finns 230 serveringstillstånd på Gotland, 63 detaljhandlare som säljer folköl och 99 försäljningsställen av tobaksprodukter.
  9. Produkten blev kortvarigt tillbakadragen i USA, men finns för närvarande tillgänglig på amerikanska detaljhandlare under märket Ban.
  10. Här passerade även landsvägen mot Dalarö och här fick några hökare (dåtidens detaljhandlare) från Stockholm hyra mark.
  11. Målet var att även i fortsättningen göra juldagen som en dag då alla större detaljhandlare hade stängt.
  12. UTZ:s uppförandekod baseras på protokollet " EUREPGAP Fruit and Vegetables" som togs fram av ledande europeiska detaljhandlare på 1990-talet.
  13. Meyer, som var son till en detaljhandlare, arbetade i sin ungdom i olika hantverksyrken, först som symaskinsarbetare, därefter som stuckatör och gipsgjutare.
  14. Kravallerna som utlöstes i Grekland då en kula från ett polisvapen dödade en 15-årig pojke beräknas kosta landets butikssägare motsvarande nära 13 miljarder kr i utebliven försäljning, enligt landets detaljhandlare.
  15. Den illegala tobaksverksamheten ska ha gått ut på bedriva en slags grossistverksamhet, där personal packat om tobak som sedan sålts vidare till en detaljhandlare, som i sin tur sålt vidare tobaken till sina kunder.
  16. Bengt Johan Jönsson, som kom från en bondesläkt, började som sjuttonåring arbeta i speceriaffär i Kristianstad, blev egen detaljhandlare där 1901 och övergick till grosshandel 1913 då han övertog Otto Werlins Eftr.
  17. Många större detaljhandlare har också slutat sälja eller hyra ut filmer på VHS, även om inspelade VHS-kassetter fortfarande är populära bland samlare, främst på grund av utbudet med tusentals titlar som ännu inte släppts på DVD och andra nya format.
  18. Sedan 1975 är den turkiska detaljhandlaren Migros självständig.
  19. Clara Munck var dotter till detaljhandlaren Christian Theodor Christensen (1872-1925) och Anna Catharina Margaritha Schloemer (1885-1951).
  20. Exempel på detta är den ogifta Anna Christina Thoma, som fick tillstånd för sig och sina syskon att bedriva sin döde fars affärsföretag, bod 77, i egenskap av kontingent-eller genantborgare, och den gifta Maria Cordtman, detaljhandlaren Daniel Cordtmans dotter, som bedrev storhandel med lärft (linne) både inom och utom landet helt separat från maken, järnhandlaren Johan Isaac Kegenwardt, som i stället handlade med strömming, spannmål, tobak och viner.
  21. Han blev jungman på detaljhandlarens fartyg Friendship, som seglade på Västindien och den engelska kolonin Virginia.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Virginia
  Latinskt namn som betyder jungfru.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs detaljhandlare?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en detaljhandlare detaljhandlaren detaljhandlare detaljhandlarna
genitiv en detaljhandlares detaljhandlarens detaljhandlares detaljhandlarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2