Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet djupt känd?

 1. Persson kallade upprördheten i Göteborg för en "folklig vrede" men delade den inte personligen med göteborgarna som visade en djupt känd sympati med polismännen.

  Med djupt känd inlevelse men också med svart humor gestaltar hon krigstrauman och komplicerade människors sökande efter en komplicerad identitet.

  Det handlar inte om några måsten, men en djupt känd hunger.

  Det är mycket imponerande - och samtidigt drivet av en djupt känd övertygelse som emellanåt får en konspirationsteoretisk klang.

  Några klädde sig nog så som tecken på en djupt känd solidaritet, det ska inte förnekas – i övrigt var det dock mest emballage som strosade omkring.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Paulina

  Latinsk femininform av namnet Paulus med betydelsen den lilla.

  Paula

  Femininform av det latinska namnet Paulus med betydelsen den lilla.

  Besläktade namn: Pauline, Paulinus

  Mest sökta