Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till drabba samman

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet drabba samman?

 1. Orter och debattörer är ännu inte spikade, men det är tänkt att två representanter för vardera sidan ska drabba samman i allmänna debatter om EU.

  Bak ögats lins framträder personer som Henrikson, Hjörne, Kihlman, Gunne, Adolfsson och flera, många flera, som kunde drabba samman så flisorna rök, men beslut togs och verkställdes.

  De två sidorna har fortsatt drabba samman på gatorna och den av oppositionen punktmarkerade oljeindustrin har till följd av strejker och lockouter under tiden förlorat motsvarande 40 miljarder svenska kronor.

  Ett år senare möts de igen, som "gladiatorer" på en arena där de förväntas drabba samman i en kamp på liv och död.

  Närmare 100-talet fotbollshuliganer från Blåvitt och Hammarby planerade att drabba samman i centrala Alingsås någon timme före gårdagens match.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Vega

  Latinsk variant av det arabiska namnet al-Waki, som är namnet på en stjärna i Lyrans stjärnbild.