Synonymer till ge intryck av att

/34854081/HBSynonymerPanorama
/34854081/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till ge intryck av att

Ur Synonymordboken
MATCHAD: adn-000000000000f092

Hur används ordet ge intryck av att?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. - Att vi sparat 14 av 46 miljarder skulle kunna ge intryck av att vi redan klarat av en tredjedel av de nödvändiga besparingarna under femårsperioden.
  2. Vid en resa till Krim 1784 med kejsarinnan Katarina den stora försökte Potemkin med hjälp av målade kulisser och uppförande av falska byar utmed resvägen ge intryck av att den nyerövrade halvön snabbt börjat blomstra under hans överhöghet.
  3. Tingsrätten säger att filmerna består av hopklippt material där en och samma händelse återges flera gånger och därför "kan ge intryck av att de filmade personerna har varit mer aktiva än vad de verkligen varit".
  4. Genom att relatera tullnivåerna till vad som faktiskt importeras - trots importhindren och jordbrukssubventionerna - i stället för att tala om de faktiska nivåerna på de varor som skulle kunnat imporeras utan tullmurar, lyckas han ge intryck av att tullmurarna är lägre än vad de i själva verket är.
  5. Det lutande tornet måste vara en av världens mest fotograferade byggnader, åtminstone den byggnad vid vilken flest människor poserar på samma sätt: med händerna vinklade upp i luften för att ge intryck av att staga upp tornet.
  6. De övades av underrättelsetjänsten CIA och sändes till städer som Bagdad, al-Fallujah och Qaim för att ge intryck av att ett uppror var på väg.
  7. Tittar man på någon av stolarna i 3100-serien förstår man att det är långt effektivare än att försöka rita sittskalets komplicerade form även om den kan ge intryck av att vara produkten av ett enda oavbrutet pennstreck.
  8. Exempel på det är svenska ortsnamn, svenska flaggor, bilder av röda stugor eller landskapsidyller som kan ge intryck av att varan är svensk eller kommer från en viss ort i Sverige.
  9. Makarna ansåg att "gräsmattans utbredning och stängslets dragning mot grönområdet har varit ägnad att ge intryck av att tomten omfattade hela det inhägnade området" och att ägaren sålt mark hon inte varit ägare till.
  10. Jag har blivit överraskad över hur man lyckas framställa passivitet i en kris som att man står lugnt och stadigt för att inge förtroende, och ge intryck av att man har läget under kontroll.
/34854081/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

/34854081/HBSynonymerMPU1
/34854081/HBSynonymerMPU2
/34854081/HBSynonymerMPU3
MATCHAD: adn-000000000000f092

Webbplatsen synonymer.se sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det.