Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet hudutslag?

 1. Studier gjorda av myndigheter i såväl Paraguay som Argentina har pekat på negativa hälsoeffekter som kopplas till den ökade användningen av glyfosat: allt från illamående och hudutslag till ökad frekvens av tumörer och missfall.

  Svenska livsmedelsproducenter använder sedan tidigare inte färgämnena eftersom de har visat sig kunna orsaka allergi i form av hudutslag hos vissa personer.

  Han har drabbats av eksemliknande hudutslag och går just nu på utredning på Karolinska sjukhuset där man försöker ta reda på orsaken.

  Initialt bedömdes hans hudutslag som psoriasis och senare av en annan hudläkare som eksem.

  Vid hudutslag eller svullnader från läppar och ansikte som misstänks bero på tandfyllnadsmaterial är det önskvärt med hudläkares bedömning innan anmälan görs.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Inget namn

  Mest sökta

   Hur böjs hudutslag?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativett hudutslaghudutslagethudutslaghudutslagen
   genitivett hudutslagshudutslagetshudutslagshudutslagens