/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till i grund och botten

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet i grund och botten?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Men människan är ju fortfarande en del av naturen och både hon ensam och de samhällen hon skapar lever i grund och botten helt på naturens villkor.
  2. Här finns mer eller mindre traditionella utsmyckningar, här finns en rad utställningar av dagens mest aktuella konst, här finns utrymme för barn att skapa och prata om sin konst och i en stor energiskog har arkitekter, trädgårdsplanerare och konstnärer gjort hemliga trädgårdar som i grund och botten är naturanknutna konceptkonstverk.
  3. Familjen är söndertrasad i grund och botten av allt den utsatts för och kan aldrig bli verkligt integrerad i vårt samhälle - vill inte veta av det samhälle som låtit flera av deras barn och syskon förstöras i grunden.
  4. Det handlar i grund och botten om en flicka som tvingas bli kvinna för att kunna locka pojken ur den man hon älskar, berättar Aspegren och syftar på nunneämnet Maria som kommer som guvernant till den österrikiska familjen von Trapp och förälskar sig i barnens far, den före detta officeren Georg.
  5. Alfredsons film är indelad i fyra olika berättelser och alla handlar i grund och botten om relationerna mellan barn och föräldrar.
  6. - Jag är i grund och botten kock och har rullat några köttbullar till julbord i mina dar, och jag har inga som helst problem att få till en fin köttbulle med den färsen, säger han.
  7. Att en liten grupp människor som bestämmer sig för att den utomstående stora gruppen människor är fulare, dummare och i grund och botten mindre värda och därmed fritt villebråd är ren och naken fascism.
  8. Det gör heller inte en i grund och botten tragisk och ensam gestalt som Baskermannen, som helst vill stå i Blomgrens tobak och bläddra i herrtidningar dagarna i ända och givetvis blir misstänkt för pyromandåden.
  9. Smiths och Mills teorier var i grund och botten tolkningar och beskrivningar av det liberala och nyindustrialiserade brittiska samhälle i vilket de levde och arbetade.
  10. Begrepp som nation och folk har i och för sig bytts ut mot begrepp som hållbar utveckling och biologisk mångfald men i grund och botten handlar det om samma typ av stora och abstrakta värden.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a
MATCHAD: adn-00000000000c2217