Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet illiberal?

 1. Ingen partiledare röker - Det här är idioti och ett exempel på onödig och illiberal lagstiftning, som tar bort valfriheten för miljontals människor.

  Bland annat har landets premiärminister Viktor Orbán lanserat begreppet ” illiberal demokrati ”.

  Målet är att skapa en ” illiberal demokrati ” där makten tillsätts genom val men där de styrande inte begränsas av andra aktörer.

  Han angrep Napoleon I:s stridsvilja genom att kalla den illiberal och otillbörlig i ett modernt samhälle som byggde på en social organisation med näringsliv.

  Titta på utvecklingen i Ungern, Polen, Turkiet och andra länder där illiberala radikalnationalistiska krafter kommit till makten.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Bruno

  Forntyskt namn med betydelsen blank eller glänsande.

  Mest sökta

   Hur böjs illiberal?

   adjektiv
   positiven illiberal
   ett illiberalt
   den|det|de illiberala