Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till illistig

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet illistig?

 1. Och så illistig att hon vill låta oss veta att hon vet!

  Vad djuren på Redwall inte vet är att dessa anförs av slavhandlaren Slagar den Grymme, en illistig räv.

  Uppsala domkapitel skrev i ett yttrande att hon kan ha låtit värva sig av patriotiska motiv, och Göta Hovrätt hänvisade till de forntida götiska kvinnornas mod i strid och legenden om kvinnorna i Värend, och rekommenderade därför att om Anna Jönsdotter hade förklätt sig till man och värvat sig av " rätt sinnad trohet till att tjäna konung och fäderneslandet" snarare än " arg och illistig nyfikenhet", så borde hon visas nåd.

  Vi har en pant för att skydda en fordran vi har men att vi ska ge oss in i någon slags illistiga, näst intill i varje fall, affärsupplägg känns ju inte så där riktigt bra, säger riksgäldsdirektör Bo Lundgren till Uppdrag granskning.

  För skaparna av kuben är meningen med hela experimentet att testa hur människor reagerar inför olika fällor, vilka var och en utgör en ny typ av vapen, exempelvis gift och olika explosiva medel vilka dessutom är apterade på en mängd olika mer eller mindre illistiga sätt.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Georg

  Latinskt namn med grekiskt ursprung: jordbrukare.

  Göran

  Svensk form av det latinska namnet Georg: jordbrukare.

  Besläktade namn: George, Georges, Georgina, Georgios, Georgius, György, Jorge, Yrjö, Gina

  Hur böjs illistig?

  adjektiv
  positiven illistig
  ett illistigt
  den|det|de illistiga
  komparativen|ett|den|det|de illistigare
  superlativär illistigast
  den|det|de illistigaste