Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet infertilitet?

 1. Ett tidigt klimakterium innebär inte bara infertilitet utan ökar också dödligheten och är kopplat till bland annat reumatism.

  En del i gruppen känner ilska över att de inte har fått ordentlig information om sjukdomar som kan leda till infertilitet eller hur åldern påverkar möjligheten att bli gravid.

  Kvinnor som söker behandling för infertilitet beviljas inte en sådan behandling på grund av sin lämplighet för rollen som mor under de kommande sexton åren.

  Den process som leder fram till infertilitet startar hos flickan och pågår utan att upptäckas och behandlas av barnläkare eller gynekologer.

  Till skillnad från andra komplikationer som använts som argument i kampanjer kände man att risken för infertilitet är ett argument som folk tar till sig och lyssnar till.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Alf

  Nordiskt namn som syftar på naturväsendet alf. Eventuellt även en variant av det tyska namnet Adolf som betyder ädel varg.

  Alvar

  Nordiskt namn som består av betydelseelementen alf och krigare.

  Besläktade namn: Alve

  Mest sökta

   Hur böjs infertilitet?

   substantiv
   singular
   obestämd formbestämd form
   nominativen infertilitetinfertiliteten
   genitiven infertilitetsinfertilitetens