/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till insolvens

Hur upplevde du uppläsningen av insolvens?

eller

Vad betyder insolvens?

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

/1004363/HBSynonymerMobilMid

insolvens är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet insolvens?

  1. En annan lösning vore att acceptera en insolvens och beskriva den som partiell och tillfällig.
  2. Den kombination av nya lån och deflationspolitik som i dag ordineras gör att ländernas insolvens förvärras ytterligare.
  3. Samtidigt skapas en krismekanism för att hantera bankers insolvens på ett ordnat sätt.
  4. Nödlidande banker har en större risk för insolvens och ska i princip betala mer för statsstöd och följa striktare säkerhetsåtgärder.
  5. En person som har drabbats av insolvens är insolvent.
  6. Således är insufficiens i motsats till insolvens inte anledning till konkurs.
  7. – Jag är väldigt nöjd med lösningen som gjordes i natt och att vi har kunnat undvika insolvens.
  8. Därmed är företaget eller personen emellertid inte insolvent (se insolvens), eftersom möjligheter till kredit kvarstår.
  9. Det nya bolaget kallades för P+S Werften GmbH, men anmälde insolvens bara två år senare.
  10. Regler tillkom även för kollektiva uppsägningar, arbetstagarnas ställning vid överlåtelse av verksamheter samt vid arbetsgivarens insolvens.
  11. – Air Berlins insolvens är en stor påfrestning för alla medarbetare, framför allt med tanke på vad som ska hända med jobben.
  12. Antag att sannolikheten att en motpart drabbas av insolvens är oberoende av den exponering som innehas gentemot samma motpart.
  13. Man kan få skuldsanering om man är så svårt skuldsatt att man inte på något sätt kommer att kunna betala sina skulder på många år (s.k. kvalificerad insolvens).
  14. I ett förslag som tyska regeringen skickade till andra G20-länder i förra veckan föreslås ” internationella regler för att hantera likvidering och insolvens för stora och internationellt aktiva banker ”.
  15. 1992 tar staten via bankakuten över 100 procent av ägandet i Nordea på grund av bankkrisen 1990-1994 som fått bankens frikostiga lån i insolvens.
  16. Enligt insolvens, som är en nationell förening dit skuldsatta kan vända sig för råd, är det alltid en eftersläpning, men många utförsäkrade som kommer nu är från den första gruppen utförsäkrade.
  17. En betalningsinställelse är en åtgärd som ett företag vidtar i samband med insolvens, i syfte att få tid att vidta åtgärder för att rädda företaget från konkurs.
  18. Eftersom DVA är kopplat till den egna risken för insolvens, innebär det normalt sett att en finansiell aktör vars kreditvärdighet kraftigt försämras kommer att redovisa stora vinster från DVA.
  19. Credit valuation adjustment (CVA) är en avskrivning på ett finansiellt bolags resultaträkning och motsvarar marknadspriset på den kreditrisk som följer av att motparten i en finansiell transaktion kan drabbas av insolvens.
  20. Inget av dessa företag är rättslig efterträdare till IG Farben då företaget 1 januari 1952 blev I.G. Farbenindustrie AG i.L.. IG Farben anmälde insolvens först 2003 vilket berodde på komplicerade ägarförhållanden och skadeståndsfrågor.
  21. I Skuldsaneringslagen förekom tidigare begreppet kvalificerad insolvens, men den lydelsen har ersatts med ” gäldenären är på obestånd och så skuldsatt att han eller hon inte kan antas ha förmåga att betala sina skulder inom överskådlig tid ”.
  22. Kreditrisken som genererar CVA kan minskas genom att clearingen hanteras av en centraliserad tredje part, en Central Clearing Counterparty (CCP), där inbetalningar av en första initial margin och en daglig variation margin ska trygga att en eventuell insolvens av CCP:ns medlemmar inte slår mot övriga medlemmar.
  23. En parlamentarisk kommission, vilken samtidigt nedsattes att undersöka " oegentligheterna" i bankväsendet, fritog visserligen Giolitti från personlig oredlighet, men uppvisade, att flera ministrar länge haft kännedom om bankernas insolvens, utan att vidta några åtgärder, på grund av en stark folkopinion tvingades Giolitti och ministär att avgå den 24 november 1893.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-13

 • Kaj
  Mansnamn med danskt ursprung. Även kvinnonamn som är en kortform av Kajsa: ren eller kysk.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs insolvens?

substantiv
singular
obestämd form bestämd form
nominativ en insolvens insolvensen
genitiv en insolvens insolvensens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt