Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet interkommunal?

 1. - Vi har insett att man för de miljoner som utgår i interkommunal ersättning för gymnasieeleverna klarar att bygga och driva en egen gymnasieskola.

  Önskedrömmen är att öppna något billigt men samtidigt så attraktivt att det blir möjligt att få elever utifrån och därmed interkommunal ersättning.

  Genom ett samarbetsavtal mellan kommunerna regleras interkommunal beredskap och utnyttjande av varandras styrkor.

  Riksdagen har beslutat att rätten till interkommunal ersättning för den typen av utbildning ska upphöra vid nästa årsskifte.

  Den verkliga kostnaden ligger någonstans i nivå med den ersättning som kommunerna i Göteborgsregionen betalar varandra i interkommunal ersättning.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Herman

  krigshär, här, man, man, manbar, manbarhet, mandom, manhaftig, manhaftighet, manlig, manligen, manlighet, mans, manskap, män, krigare, krig, kriga, krigande, krigaraktig, krigisk

  Hermine

  Forntyskt och franskt namn som är besläktat med det tyska namnet Herman. Betyder mäktig.

  Besläktade namn: Hermina

  Mest sökta

   Hur böjs interkommunal?

   adjektiv
   positiven interkommunal
   ett interkommunalt
   den|det|de interkommunala