Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till jordens befolkning

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet jordens befolkning?

 1. År 2000 antas 15 procent av jordens befolkning bo i de industrialiserade länderna.

  - En fjärdedel av jordens befolkning lever ju i ett hav av mikrovågor, det blir värre för varje år som vi tränger in i det trådlösa samhället.

  Bara 16 procent av jordens befolkning bor i så kallade välfärdssamhällen, men förfogar över 77 procent av bilarna, vilket ger 2,5 invånare per bil.

  Detta är något som en stor del av den mindre lyckligt lottade delen av jordens befolkning skulle se som ett privilegium.

  År 2000 hade de fattigaste tio procenten av jordens befolkning lika lite att leva på som 1990 och 1980, det vill säga nästan ingenting.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Allan

  Engelskt namn med keltiskt ursprung, betyder eventuellt den harmoniske.

  Glenn

  Keltiskt namn som betyder trång och enslig dal eller man från dalen.