/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till komma till hjälp

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet komma till hjälp?

  1. När sedan munkar och studenter från Monywa försökte komma till hjälp blev de beskjutna av burmesiska soldater.
  2. För att klara övergången till det nya försvaret måste politikerna komma till hjälp och reformera det regelverk från kalla krigets dagar som styr militären.
  3. Lantbrukarnas riksförbunds projekt Bondekompis kan då komma till hjälp.
  4. Vi har sagt att vi ska komma till hjälp när de behöver det.
  5. – Det finns absolut både kalla fall och andra icke uppklarade grova brott där verktyget skulle kunna komma till hjälp.
  6. Utåt sett skulle unionen uppträda som en enhet: om något land råkade i krig skulle de andra komma till hjälp.
  7. Det är vanligt att flygbolag begär in kvitton på det man haft i väskan, och har man inte sparat dessa så kan bilden komma till hjälp.
  8. Det är därför han på nytt måste låta USA agera världspolis, även om han nu gör det med hoppet att andra arméer ska komma till hjälp på marken.
  9. Än mer komplicerad är böjningar som fortfarande används i uttryck som de heer des huizes (husets herre), ter hulp komen (att komma till hjälp).
  10. – Det är förstås beklagligt att konstatera att förhoppningen att marknaden kunde komma till hjälp var större än markandens förmåga, säger Karin Sundin (S) som är ordförande i hälso-och sjukvårdsnämnden.
  11. – Man ska inte vara säker på att räddningstjänsten är hemma och kan komma till hjälp, så man ska nog undvika att vara ute på isar den här årstiden, säger Karin Edenström.
  12. I filmen Kokoda (2006) ges exempel på vad som förekom under slaget och hur soldaterna väntade på att tränade soldater som slogs i Afrika skulle komma till hjälp.
  13. Det gäller att fundera kring hur mobilen kan komma till hjälp i skogen, exempelvis genom appar som hjälper till att identifiera löv och fågelsång, säger Lisa Larsson som är ansvarig för förskoleavtalen för Skogsmulle vid Friluftsfrämjandet.
  14. På Maria Teresias sida ställde sig Ryssland, som dock genom Sveriges anfall 1741 (se hattarnas ryska krig) hindrades att komma till hjälp, och England, som verkligen längre fram gav henne ett kraftigt understöd.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-11

 • Susanna
  Grekisk variant av ett hebreiskt namn med betydelsen lilja.
 • Besläktade namn: Sanna, Sanny, Susanne, Susie, Sanne
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2