/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till konklusion

Hur upplevde du uppläsningen av konklusion?

eller

Vad betyder konklusion?

Ur Ordboken

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Nyhet

Liknande ord till konklusion

Hur används ordet konklusion?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Det handlar om de tomrum i livet i förhållande till vilka vårt försvinnande framstår som en konklusion snarare än som början på en gåtas lösning.
  2. Han förklarar det med att han alltid vill göra en konklusion fem minuter innan ett möte tar slut och det ska inte ta mer än några minuter.
  3. Studiens första konklusion var att musikpedagogisk teori kan förstås som en strukturell koppling mellan den musikpedagogiska diskursens hela definitionsmakt och pedagogens musikpedagogiska definitionsmakt.
  4. En möjlig konklusion kan tills vidare vara att begreppet musikalitet inte används i musikpedagogiska sammanhang eftersom det avspeglar en föråldrad och pedagogiskt oändamålsenlig förståelse av människans förhållande till musik.
  5. Alessis egen konklusion är att han inte bara skall tillföra marknaden ting som fyller praktisk funktion utan ta hänsyn till den amerikanske psykologen D W Winnicots studier om övergångsobjekt.
  6. Författarnas konklusion är att betalaktamantibiotika bör vara förstahandsmedel vid icke allvarlig samhällsförvärvad pneumoni hos vuxna patienter.
  7. Vidare har Badaoui har gjort en sammanställning av elva fall av abdominell tuberkulos; deras konklusion är att kirurger bör vara medvetna om det breda spektrum av tillstånd som abdominell tbc kan visa.
  8. Författarnas konklusion är att patienter med venösa sår förbättras hemodynamiskt av ytlig venös kirurgi oavsett närvaro av djup venös reflux.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Hur böjs konklusion?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en konklusion konklusionen konklusioner konklusionerna
genitiv en konklusions konklusionens konklusioners konklusionernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2