/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till lyda under

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet lyda under?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. - Det är ingen tvekan om att kvinnorna behövs i totalförsvaret, men att låta kvinnorna lyda under samma pliktlagar som männen skulle vara ekonomiskt fullständigt orealistiskt, hävdar försvarsministern som inför värnpliktsriksdagen också påpekade att det numera däremot inte finns några formella hinder för de kvinnor som vill att göra lumpen.
  2. Återbruket, den kommunala hanteringen av användbart rivningsmaterial vid Backaplan, skall i fortsättningen lyda under kretsloppsnämnden.
  3. Amerikanska soldater på basen skall lyda under amerikansk lag, inte pakistansk, och flygförbud för andra än USA skall gälla i luftrummet ovanför basen.
  4. - Vi kan inte bara göra oss av med monarkin, men kungahuset måste lyda under lagen och underställa sig ett flerpartisystem.
  5. Bergenstrand skisserar i en TT-intervju en säkerhetspolis som har ett ben i vardera världen, dels polis med de befogenheter det medför, dels civil underrättelsetjänst som inte behöver lyda under regelverk som styr poliser.
  6. Antingen lyda under mer eller mindre galna folkmördare och kleptokrater, eller inordnas i världsordningen som dikteras av den krukmakare som har tillgång till tomahawkmissiler.
  7. Områden som tvingades lyda under Sveriges krona innefattade stora delar av Nord- och Östersjökusterna mellan floderna Weser och Oder.
  8. Sveriges utgångspunkt är att insatsstyrkorna ska lyda under den medlemsstat där operationen äger rum och att allt ska ske i enlighet med det landets regler.
  9. De kräver att få tjänstgöra under FN-befäl i stället för att lyda under en självständig stat som de inte erkänner.
  10. Att verka som präst i Svenska kyrkan och samtidigt lyda under en annan biskop går inte.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2