Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet manslem?

 1. Och det var i tvättstugan jag en sen kväll satt och plockade med några stillsamma lakan när en manslem plötsligt skymde synfältet.

  Efter att ha hört talas om Google Earth klättrade en snubbe i Hungerford i Storbritannien upp på taket till familjens villa och ritade en arton meter lång manslem för hela universum att se.

  Penis (latin: penis – ' svans', ' manslem') är hos de flesta däggdjurs hannar, inklusive människomannen, liksom en del andra djur, ett organ för samlag och urinering.

  När polisen kom till platsen betedde sig mannen egendomligt och under läkarundersökningen ” betedde han sig konstigt, han viftade på rumpan, lekte och viftade även med sin manslem ” enligt domen.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

manslem är sammansatt av

man och lem

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Axel

  Nordisk form av det hebreiska namnet Absalon som betyder fadern är välgång eller fridens fader.

  Axelina

  Femininum av det nordiska namnet Axel, som i sin tur kommer av det hebreiska namnet Absalon med betydelsen fadern är välgång eller fridens fader.

  Besläktade namn: Acke, Axelia

  Mest sökta

   Hur böjs manslem?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen manslemmanslemmenmanslemmarmanslemmarna
   genitiven manslemsmanslemmensmanslemmarsmanslemmarnas