/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till skärverktyg

Hur upplevde du uppläsningen av skärverktyg?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

skärverktyg är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet skärverktyg?

  1. Någon form av skärverktyg uppges ha vållat Öberg skadorna.
  2. Seco Tools är verksamt världen över med att utveckla och tillverka skärverktyg av hårdmetall för bland annat fräsning och borrning.
  3. Enligt Motsak kommer Mayo att återvända till Kirkenes i Norge i morgon för att byta ut tvättutrustningen mot de skärverktyg som ska användas för att avlägsna de skadade torpedrummen från resten av ubåten.
  4. De använde skärverktyg av sten och gjorde förmodligen upp eld.
  5. Kanthaltråden fungerar även som skärverktyg för bearbetning av frigolit.
  6. – Man har använt skärverktyg och dragit bort stora sjok av näver.
  7. Han angrep henne med stick-eller skärverktyg, enligt kammaråklagare Lars Johanssons gärningsbeskrivning.
  8. Borret är ett roterande skärverktyg, ofta med flera skärande eggar.
  9. Enligt polis har räddningstjänsten tvingats använda skärverktyg för att få ut skadade ur fordonen.
  10. Företaget tillverkar skärverktyg till industrin, och verksamheten ska nu istället flyttas till Pune, Indien,
  11. – Det är någon form av skärverktyg som använts, säger vakthavande befäl hos polisen, Mats Gärdling.
  12. Övriga användningsområden är deglar, rör, dynor, tätningsringar, valsar, pumpdetaljer, värmeväxlare, motorkomponenter och skärverktyg.
  13. En degsporre är ett skärverktyg som används vid dekorativa utformningar av utkavlad deg.
  14. Polisen gjorde en husrannsakan i bilen och hittade hugg-och skärverktyg som kan användas för våldsbrott.
  15. Under 2019 förekom enligt dokumentet 94 fall där narkotika eller verktyg, inklusive knivar och skärverktyg, hittats vid visitationer.
  16. Diamanter är mest kända som ädelstenar men används även i skärverktyg för glas och i borrindustrin som borrspetsar.
  17. Det behöver dock inte betyda att styrkan måste genomföra en kontrollerad sprängning, det kan gå att lösa med hjälp av ett skärverktyg.
  18. Redan under denna tid importerades obsidian, vulkaniskt glas, från Etiopien och användes för att tillverka skärverktyg och andra föremål.
  19. De som jagade och fiskade i Yellowstoneregionen utnyttjade den stora mängden obsidian som finns i parken för att skapa skärverktyg och vapen.
  20. Redan de tidigaste kända hominiderna, Australopithecus, hade primitiva verktyg av stenmaterial för att använda vid jakt och hushåll, såsom spjutspetsar och skärverktyg.
  21. Väktare hörde ett kraftigt oväsen från ett samlingsrum och såg sedan hur en man i 40-årsåldern gick till attack med ett egentillverkat skärverktyg och en stol.
  22. Forskare tror att dessa enkla redskap var ett slags skärverktyg, tillverkade av skärvor från större stenar, som man till exempel kunde stycka byten med.
  23. Som konsult till Sandvik Coromant uppfann han 1968 geometrin till det första formpressade skärverktyget med inbyggd spånbrytare.
  24. Skärvätskan kyler skärverktyget och skärvätska som tillförs under högt tryck på spånsidan kan inverka gynnsamt på spånbildningen och ge bra styrning och kontroll av den.
  25. Detta ökar skärbarheten av materialet då mindre flisor förkortar kontakten mellan arbetsytan och skärverktyget, vilket minskar friktion, värme, energi som krävs och slitage på verktyget.
  26. En alltför hög skärhastighet kan leda till överdrivet slitage av skärverktyget, plastisk deformation av skäret med förlust av maskinens måttolerans, och generellt ge en dålig bearbetning.
  27. Vid orbitalborrning roterar skärverktyget runt sin egen axel som vid konventionell borrning, men dessutom flyttas verktyget åt sidan från hålcentrum (ett så kallat Offset eller utlänkning).
  28. Med skärvätska och högt tryck erfordras mindre volymer skärvätska och strålen kan riktas mot skärzonen, skärverktyget får längre livslängd, spånkontrollen blir bättre och verktygets produktivitet blir bättre.
  29. Skärdjupet är måttet på den avverkade ytan och alltså den mängd material som skärverktyget har att bearbeta under en operationscykel (se även höjdskillnaden på bilderna i nästa avsnitt).
  30. Det är inte heller lämpligt att torrfräsa i mjuka material som aluminium eller stål med låg kolhalt, eftersom det är troligt att fräsverktyget bakar ihop sig med det sönderdelade materialet, och bildar avsättningar som skapar felaktigheter i ytfinishen eller brott på skärverktyget.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-14

 • Uno
  Antingen ett italienskt namn med betydelsen den ende eller en latiniserad form av det nordiska namnet Une: trivas eller vara nöjd.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs skärverktyg?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ ett skärverktyg skärverktyget skärverktyg skärverktygen
genitiv ett skärverktygs skärverktygets skärverktygs skärverktygens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt