Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till skicka telegram

Synonymer till skicka telegram

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet skicka telegram?

 1. Han pratar om sin önskan att börja skicka telegram i stället för att ha mobiltelefon, om sin skräck för björnar och tandläkare, om hur den svenska grundskolan är felkonstruerad och hur svårt det är att få tjejer när man är språkpolis ("det heter inte scheman, det heter schemata", är inte festens bästa raggningsknep).

  Bunkern var en del av Bodens fästning och under första världskriget användes den för att skicka telegram från krigsfångar från både Ryssland och Centralmakterna.

  De som arbetar med att koppla telefonsamtal och skicka telegram har gemensamt gått ihop för att ge runt tio barn åt gången möjligheten till ett bättre liv.

  Ordet telegraf syftar dels på anläggningen, dels på de kontor där elektriska telegrafer var placerade, och dit allmänheten kunde gå för att skicka telegram.

  Den 4 november 1922 stötte Carter på trappstegen som ledde ner till Tutankhamons grav och skickade telegram till sin uppdragsgivare Carnarvon och meddelade upptäckten.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Valdemar

  Nordisk variant av det ryska namnet Vladimir: världens herre.

  Volmar

  Lågtysk form av det nordiska namnet Valdemar, som kommer från det ryska namnet Vladimir: världens herre.

  Besläktade namn: Valde, Valle, Vladimir, Volmer