Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet skojsamt?

 1. Han är en mästare i konsten att på rätt frekvens förmedla känslan av skojsamt lättsinne.

  Fem år efter fyndet i trädgårdshörnan käftade Tapio som vanligt på jobbet med kompisen Petar, som skojsamt frågade: "Varför lämnar du aldrig mig en ritning till din skattkammare?"

  Posten har lite skojsamt döpt mellandagsveckan till "Förlåt, jag glömde veckan" och erbjuder extra snabb leverans på speciella kort för ändamålet, framme dagen därpå.

  (I Said) "(på vissa versioner av albumet känd som" Bonus Track " eller" Untitled ") som ligger mot slutet av albumet är en av slumpen inspelad studiokonversation mellan Francis och Deal där de pratar vänskapligt och skojsamt.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Paulina

  Latinsk femininform av namnet Paulus med betydelsen den lilla.

  Paula

  Femininform av det latinska namnet Paulus med betydelsen den lilla.

  Besläktade namn: Pauline, Paulinus

  Mest sökta