/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till smutsa ned

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet smutsa ned?

  1. Det är en tragisk och oacceptabel utveckling när en liten klick huliganer och allmänt omogna bråkmakare tillåtits förstöra och smutsa ned den folkidrott och det folknöje som fotbollen utgjort.
  2. - Det är för bedrövligt att några flåbusar skall få smutsa ned hela klubbens rykte.
  3. Målade ikoner ska avskräcka Limas katolska invånare från att smutsa ned väggar och murar, på motsatt sätt som små målade flugor i toastolen får herrarna att pricka rätt.
  4. Det handlar helt enkelt om att kavla upp ärmarna och smutsa ned sig.
  5. Jag slängde saker på soldaterna för att smutsa ned dem.
  6. Avlägsna reningsfilt-ren och börja smutsa ned luften igen?
  7. Alla kanske inte vill sitta i lera och smutsa ned sig, men jag tror nog att alla kan förstå spänningen.
  8. Den borde vara: Vad är det för människor som har så lite respekt för sig själva och andra att de tycker att det är okej att smutsa ned i vår fina stad?
  9. Har du alltid gillat att smutsa ned dig?
  10. Syftet är att utesluta att de själva råkat smutsa ned prover från misstänkta förövare,
  11. Han beskyller även de rika gulfstaterna i Mellanöstern för att ” smutsa ned ” amerikansk och europeisk kultur med sina pengar.
  12. Mannen hade tillsammans med några andra arbetat i skogen och åkte i hjullastarens skopa för att inte smutsa ned bilklädseln.
  13. Ledarsidorna i Aftenposten, Verdens Gang, Dagsavisen, Nationen och Stavanger Aftenblad anklagar Listhaug för att sprida propaganda och smutsa ned debatten.
  14. Många oppositionella och regimkritiker menar att mordet är beställt av Kreml medan regeringen hävdar att ett möjligt motiv är ett försök att smutsa ned Putins image.
  15. – Det har ju funnits kritik mot Januariavtalet och en del menar att man borde ha gått i opposition, så att Socialdemokraterna slapp smutsa ned sig med en borgerlig politik.
  16. Särskilt framhölls den snabba och väderoberoende starten -endast ett par minuter från kallt var maskineriet färdigt att tas i drift och man behövde ej riskera att smutsa ned sig.
  17. – Vatten är livsviktigt att dricka för oss människor och det är viktigt att inte smutsa ned vattnet som fiskarna bor i, de överlever inte om det är för mycket plast och så, berättar Amanda Leufstedt som går på Bårslövs skola.
  18. Picado-administrationen tillgrep vid ett flertal tillfällen militärt våld för att behålla stabiliteten i landet, och Calderón-positiva delar inom militärmakten var ofta inblandade i gatuvåld som deltagare snarare än fredsbevarare, vilket ytterligare kom att smutsa ned bilden av militären i folkets ögon.
  19. Bosse Eriksson tycker det är synd att områdets rykte ” smutsas ned ”.
  20. – Vår demokrati är för viktig för att smutsas ned av personliga påhopp och oseriösa kampanjmetoder.
  21. Problem med fartygsskrova som smutsas ned är stort, uppger Stena Line som ställer sig positiva till de nya rönen.
  22. Paret Lucic-Jeglertz blir nu Jeglertz-Galloway, och risken finns att Steve Galloways popularitet och ärbara rykte i klubben smutsas ned om förlusterna fortsätter.
  23. Först var det Stadsteatern, sedan var det Svenska Akademien och Nobelpriset och nu ska också Dramaten smutsas ned ”, skriver Jon Fosse i ett mejl till SvD.
  24. Han gömde sig i skorstenar och smutsade ned de sängar han sov i.
  25. Kvinnorna plockade bär tillsammans när det utbröt uppståndelse över att Asia Bibi drack från samma vattenskål som muslimerna, eftersom det inte passade sig att ” en kristen kvinna smutsade ned deras vatten ”.
  26. – Den globala ojämlikhetsklyftan mellan fattiga och rika länder i världen innebär att du har fattiga länder som säger till de rika ” ni smutsade ned, det är ni som ska städa upp ” medan de rika länderna svarar ” det är ni som nu släpper ut mer än vi någonsin gjorde, det är ni som måste upphöra med det ”.
  27. I Biblioteket har den smutsats ned rejält.
  28. Dessutom kan naturliga vattenkällor ha smutsats ned av lera och sand från jordskred.
  29. Barghuti räknas till rörelsens yngre garde som till skillnad från den gamla makteliten från Yasser Arafats närmaste krets inte smutsats ned av korruption och maktmissbruk.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-13

 • Kaj
  Mansnamn med danskt ursprung. Även kvinnonamn som är en kortform av Kajsa: ren eller kysk.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt