Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Synonymer till social status

Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?
Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Hur används ordet social status?

 1. Röstviljan är i allmänhet större ju högre social status och social integration en person har.

  Klassmönstren bör inte tillmätas överdriven betydelse, men ingen kan förneka kalla fakta som att röstviljan är större ju högre social status och social integration en person har.

  Intressant att notera är att det för ovanlighetens skull inte är sedvanliga svårmobiliserade grupper som i första hand gynnas av att det finns möjligheter att förtidsrösta, det vill säga grupper med låg social status eller låg grad av social integration.

  Haglund har också funnit att män med lägre social status i snitt behöver vänta längre på behandling än män som har högre social status.

  Därför ser man både inom affärslivet och regeringen med oro på dessa ungdomar som vill söka efter annat i sitt liv än materiella saker och social status - i motsats till sina föräldrar och morföräldrar, varav de allra flesta haft livslånga anställningar vid samma företag.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Rösta på användares bidrag

Är bleke en bra synonym till ordet lugn?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erna

  Kortform av Ernesta, en feminin variant av det tyska namnet Ernst som betyder allvar.

  Ernst

  Tyskt namn som betyder allvar.

  Besläktade namn: Ernesto

  Mest sökta