Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet spela teater?

 1. - Å andra sidan, att spela teater när det regnar är häftigt.

  Ett är Bohusläns teaters idé att spela teater från båt i sommar, ett annat är teater som spelas på spårvagnar i Göteborg, ett tredje är den grupp som arbetar med att spela teater i familjers hem.

  De flesta sade ja, men trots att de fått blodad tand av att få folk att skratta är det osäkert om de kommer att fortsätta spela ihop, eller spela teater alls i framtiden.

  - Tänk dig att till exempel spela teater med människor som haft helt olika slags uppväxt och har skilda tankar om allt, det är spännande.

  Hon ville göra något annat än spela teater eller spela in film.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Maj

  Kortform av Maja, som är en smekform av det hebreiska namnet Maria. Även efter månadsnamnet maj, från den romerska växtlighetsgudinnan Maja.

  Majken

  Tysk diminutivform av det hebreiska namnet Maria: lilla Maria.

  Besläktade namn: May

  Mest sökta