/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till stödjepelare

Hur upplevde du uppläsningen av stödjepelare?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

stödjepelare är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet stödjepelare?

  1. Ábrányi var en av oppositionspartiets stödjepelare såsom ledamot av parlamentet och redaktör av tidningen Pesti Napló.
  2. Han var en av Interparlamentariska unionens stödjepelare och verkade i tal och skrift outtröttligt för freds-och skiljedomssaken.
  3. 1782 gavs recetter för Magnus Bonn, " en stödjepelare för Stenborgska teater under denna tid", och " första aktrisen fru Berlin".
  4. Den nya arenan invigdes år 1972, med ett lite futuristiskt, lätt igenkännbart tak med parallella, kamlika stödjepelare som fungerar både som pelare och takstöd.
  5. Svenonius var den dogmatiska ortodoxins pålitligaste stödjepelare vid Åbo universitet och invecklades därigenom i flera häftiga teologiska tvister, i vilka han ådagalade ej ringa formell lärdom och skolastisk klyftighet.
  6. Caracciolo motstod ståndaktigt alla sin släkts försök att förmå honom att återvända till Italien samt förblev till sin död en högt aktad stödjepelare för den italienska församlingen i Genève.
  7. Wasenius studerade violin vid Musikaliska akademien i Stockholm samt i Leipzig, bildade en egen liten orkester i Helsingfors 1849 och flyttade 1851 till Åbo, för vars musikliv han blev en stödjepelare.
  8. Inom muren är Kyrkan 53 alnar lång och 30 och en fierde-dels aln bred ; har 11 stora Fenster och panelat tak af trenne hwalfbogar, som så konstigt äro sammanfogade, at sidohwalfwen bära thet mellersta hwalfwet, utan några stödjepelare i Kyrkan.
  9. De kolonner i sten som har bevarats är mycket sammansatta och visar ett inflytande från olika civilisationer i riket: den klockformiga basen är en akemenidisk skapelse som troligen är inspirerad av hettiterna, det kannelerade pelarskaftet, kapitälet, av en höjd som kan uppgå till ända upp till en tredjedel av kolonnen, börjar med ett kapitäl i egyptisk stil som följs av en kvadratisk stödjepelare med en dubbel volut, en iransk skapelse inspirerad av assyriska motiv.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-12

 • Klara
  Latinskt namn som betyder berömd, ljus eller klar.
 • Besläktade namn: Claire, Clarence, Claire, Clarissa, Clary

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs stödjepelare?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en stödjepelare stödjepelaren stödjepelare stödjepelarna
genitiv en stödjepelares stödjepelarens stödjepelares stödjepelarnas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt