/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till stavningssätt

Hur upplevde du uppläsningen av stavningssätt?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

stavningssätt är sammansatt av

Är finns överallt en synonym till ubikvitär?

Hur används ordet stavningssätt?

  1. Men i engelskan kan en stavning läsas på många olika vis som till exempel kombinationen – ough i orden tough, through, though, thought och ett ljud kan representeras av flera olika stavningssätt som t ex k-ljudet i cat, kid, duck, och Christmas.
  2. Han var en tidig förespråkare för ett fonetiskt stavningssätt.
  3. Vad som kan ställa till problem, är att några vedertagna stavningsregler inte finns eller har funnits, utan man har utgått från normalt, svenskt stavningssätt.
  4. Systemet byggde på det då rådande romaniseringssystemet Wade-Giles, men tog också hänsyn till hävdvunna europeiska stavningssätt, kinesiska dialektala uttal och historiska uttal av ortnamn.
  5. I en del fall var stavningssättet med f för v-ljudet mer representativt för uttalet än dagens stavningssätt, som i orden trifsel, groft, skeft, hafsyta och lifsviktig.
  6. Platsen i fråga, ett lågt liggande näs i Stora Flåsjön, kallas när den första gången omnämnes 1654 " Flåsiönäs" men efter finnarnas bosättning alltid endast Alanäset med olika stavningssätt.
  7. År 1815 utgick Strinnholm ur bolaget, för att uteslutande ägna sig åt författarskap, under det Hæggström, som vid denna tid ändrade sitt namns stavningssätt till Hæggström, fortsatte tryckerirörelsen och sin påbegynta förlagsverksamhet, den senare till sin död.
  8. Inom litteraturen vann det nya stavningssättet långsamt terräng ; flertalet tidningar hade länge den äldre stavningen kvar.
  9. Romaniseringen (det transkriberade stavningssättet) Peking uppstod med franska katolska missionärer sent på 1600-talet, och återger ganska väl dåtidens uttal.
  10. Det förstnämnda arbetet resulterade i Svenska Akademiens ordlista (SAOL), där det modernare stavningssättet vann gehör men inte af Wirséns gillande.
  11. I dag finns det likheter med stavningssättet Peking och uttalet på kantonesiska som pratas i Sydkina där Peking uttalas " bakging", [ bak1ging1 ].
  12. På platsen fanns redan före 1882 när järnvägen färdigställdes en skandinavisk bosättning som kallades Upsala, stavat enligt gamla stavningssättet för Uppsala.
  13. I en del fall var stavningssättet med f för v-ljudet mer representativt för uttalet än dagens stavningssätt, som i orden trifsel, groft, skeft, hafsyta och lifsviktig.
  14. Början av spelet går mest ut på att hjälpa till med att spränga reaktorer, och det är efter ett sånt uppdrag som man för första gången möter blomförsäljerskan Aeris Gainsborough (numera ofta skrivet Aerith Gainsborough, trots att båda stavningssätten är korrekta).
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-13

 • Kaj
  Mansnamn med danskt ursprung. Även kvinnonamn som är en kortform av Kajsa: ren eller kysk.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs stavningssätt?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ ett stavningssätt stavningssättet stavningssätt stavningssätten
genitiv ett stavningssätts stavningssättets stavningssätts stavningssättens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt