/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Visar resultat för storfinansen, menade du storfinans?

Synonymer till storfinansen

Hur upplevde du uppläsningen av storfinansen?

eller

Vad betyder storfinansen?

  1. de stora privata kapitalägarna

Bygger på Bonniers svenska ordbok av Peter A. Sjögren, Iréne Györki och Sten Malmström, 10:e upplagan 2010

Om det rör sig om två olika ord med samma stavning så markeras detta med en skiljelinje, se t ex ”negativ”.

Uttal skrivs alltid inom klamrar [-]. Ibland ligger uttalet i texten men oftast under rubriken ”Hur uttalas?”.

Streck under bokstav innebär att det är där betoningen på ordet ska ligga.

||-tecken markerar att böjningsändelse följer. Ändelserna ska läggas direkt till uppslagsordet: ”ring … || ‑en; -ar” ska uttydas: ”(en) ring bestämd form singularis ringen, obestämd form pluralis ringar”. Om uppslagsordet ändrar form vid en viss böjning, skrivs hela ordet eller åtminstone stammen om, t.ex. ”jätte -n; jättar”, ”överförd ‑fört.” Ord som slutar på –are är dock undantagna från denna regel.
Det finns en del inkonsekvenser på det här området, orsakade av sparsamhet med utrymme i boken, i det här fallet att inte sätta ut identiska böjningsuppgifter flera gånger i en artikel. Regeln i de allra flesta fall är att en punkt ”ärver” böjning uppåt i texten, d v s om det ligger en böjning under punkt 2 men ingen under punkt 1 så gäller punkt 2:s böjning för båda, men regeln är alltså inte 100-procentig.

Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

storfinansen är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är skredorm en synonym till luskung?

Hur används ordet storfinansen?

  1. Den som hade fått en hundralapp för varje gång finansministern angripit storfinansen skulle snart kunna dra sig tillbaka till Guernsey och leva på räntor och äggtoddy.
  2. Att storfinansen genom patent och avtal binder upp bönder och därmed i praktiken kan bestämma vad som odlas eller med vad djuren utfordras.
  3. Vreden mot Obama och demokraterna når även storfinansen och andra etablissemang som kan utgöra republikanska fästen.
  4. Men småföretagarnas intresseorganisation Företagarna kallar budgeten för en fest för storfinansen och en brödsmula för företagarna.
  5. Den ryska maktapparatens förbindelser med storfinansen är en livsviktig framtida fråga.
  6. Och Jeltsins valseger togs som bevis för att storfinansen verkligen hade makt.
  7. På så sätt har både den fattiga landsbygdsbefolkningen och storfinansen ställt upp bakom Thaksin och hans parti Thai rak thai.
  8. Den västeuropeiska storfinansen representeras av chefen för Deutsche Bank Friedrich Wilhelm Christians och en rad företagsledare med handelsintressen i Sovjet.
  9. Vem måste han svika – medelklassen eller storfinansen?
  10. Just nu är folk urförbannade på ” storfinansen ”.
  11. Och att eliten och storfinansen som vanligt får styra.
  12. Den här gången har en del av storfinansen gått emot Obama.
  13. Trump talade om det ” riggade ” systemet där bland annat storfinansen styrde tillsammans med medier som förteg och förvanskade.
  14. Hon skriver på Twitter att utnämningen är ” ingenting förvånande för människor som vet att EU inte servar människor utan storfinansen ”.
  15. Både han och hans stabschef Rahm Emanuel har som största bidragsgivare Wall Street och en del andra intressenter i storfinansen.
  16. Den socialdemokratiska Morgon-Tidningen hävdade att Folkpartiet hade tagit emot miljoner kronor av " storfinansen", bland annat Boliden.
  17. För många upplevde Nicolas Sarkozy som en lynnig, för vissa rentav opålitlig president, med alltför starka personliga band till den franska storfinansen.
  18. Socialdemokratiska Morgon-Tidningen hävdade att Folkpartiet finansierades av " storfinansen" med något som kallades " bolidenguld", sammanlagt nästan fyra miljoner kronor.
  19. Med hjälp av sin stora släkt som till hälften består av övernaturliga väsen lyckas de besegra politikerna och storfinansen.
  20. Den franska storfinansen såg efter Napoleons fall Ludvig som den säkraste garanten för bibehållandet av den sociala ordningen och upprätthållandet av de franska statsfinanserna.
  21. Och det var en sarkastisk, närmast hånleende Marine Le Pen som utmålade sin motståndare som en representant för storfinansen, en Hollande nummer 2, en föredetta ekonomiminister i en misslyckad regering.
  22. Han ägnade sig främst åt förvaltningen av sin väldiga förmögenhet, kom därigenom i förbindelse med den franska borgerliga storfinansen och uppfostrade sina barn med den högra franska bourgeoisiens.
  23. Vid denna tidpunkt var han avskydd och han sökte stöd hos USA samt hos den internationella storfinansen, som under Batistas tid vid makten tilläts omfattande exploatering av Kubas naturresurser.
  24. På ett för de franska högerintellektuella typisk sätt skyltade han också gärna med sitt sociala engagemang och sitt ställningstagande för arbetarklassen mot den hatade kosmopolitiska aristokratin och framför allt mot den judiska storfinansen.
  25. På grund av den socialistiska tidningens fördömande av den angloamerikanska kapitalismen sökte sannolikt den demokratiskt socialistiska tidningen stöd hos den totalitära nationalsocialismen som kämpade mot storfinansen, vilken gjorde gemensam sak med de allierade.
  26. Publicistiskt var han på 1890-talet verksam som huvudredaktör först för " La petite république" och sedan för " La lanterne" samt förde i dessa tidningar häftigt krig mot den parisiska storfinansen och dess inflytande på fransk politik.
  27. Pios angrepp i tal och skrift på det bestående samhället och storfinansen blev allt våldsammare, och då han oaktat polisens förbud fasthöll vid ett planerat folkmöte på Nørre Fælled den 5 maj 1872, blev han natten innan fängslad.
  28. Miljörörelsen anklagar honom för att gå just storfinansens, gruv-, gas-och oljebolagens ärenden.
  29. Corbyn själv var tidigare en övertygad EU-motståndare som kritiserade EU för att vara mot löntagare och konsumenter och gå storfinansens ärende.
  30. Han gjorde så klart en poäng av att han inte tänker åka till Wall Street, storfinansens högkvarter, för att be om pengar när han är i New York.
  31. Utländska företag skulle förbjudas bedriva verksamhet i Sverige, " storfinansens makt" skulle brytas, frihandeln avskaffas och staten ges rätt att begränsa importen av utländska varor.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Love
  Maskulinform av det svenska namnet Lovisa, som kommer från det forntyska namnet Ludvig: berömd kämpe.
 • Ludvig
  Tyskt namn som består av betydelseelementen beröm och kämpe: berömd kämpe.
 • Besläktade namn: Luis, Louis, Lajos

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs storfinansen?

substantiv
singular
bestämd form
nominativ storfinansen
genitiv storfinansens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2