/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till storkapital

Hur upplevde du uppläsningen av storkapital?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

storkapital är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet storkapital?

  1. När möjligheten öppnar sig att ge politiken någorlunda jämställda villkor med samma storkapital säger vänsterpartiet nej.
  2. Ägarfrågan har vållat stor splittring inom den svenska idrottsrörelsen och beskrivits som en kamp mellan folkrörelse och storkapital.
  3. Det var följaktligen inte investerat storkapital, utan Hjorths initiativkraft och affärsbegåvning som ledde till skapandet av ett storföretag.
  4. Han tycks att vara beredd att ta upp kampen både mot storkapital och mot ett EU som han anser inte är socialt nog, dvs.
  5. I den uppdaterade versionen fastslås, fritt översatt, att FKP ” vill utveckla en gemensam kamp mot nyliberalism och storkapital för att förändra politikens riktning, utvidga de arbetandes och mindre bemedlades rättigheter, begränsa storkapitalets makt, trygga fred och hållbar utveckling samt öppna dörrar för socialismen ”.
  6. Robinhood och storkapitalet i samma båt.
  7. Attacken mot hedgefonderna har målats upp som småspararnas kamp mot storkapitalet, och händelsen är redan på väg att bli både bok och film.
  8. Nilsson betonar att nazismen inte låter sig definieras på samma sätt som exempelvis liberalismen eller socialismen, men betonar några karaktäristiska egenskaper för den tidiga nazismen: 1) rasism anknuten till socialdarwinism, 2) en organisk syn på nationen, 3) motståndet mot " marxismen" och till en början även storkapitalet som båda betraktades som judarnas vapen mot den ariska rasen, 4) en vilja att omvandla klassamhället till ett " ståndssamhälle" och 5) ett avståndstagande mot parlamentarismen.
  9. Vid sidan av frågorna om Tredje rikets unika ställning, möjligheterna att jämföra det med andra samhällen och huruvida de nazistiska folkmorden kunde jämföras med några andra eller var unika uttryck för en i princip bortomhistorisk ondska (jämförelsen med Gulag och andra kommunistiska lägersystem) kretsade debatten också, om än inte alltid uttalat, kring frågan huruvida nazismen kunde beskrivas som en delvis revolutionär rörelse, eller om den enbart utgjorde en reaktion styrd av ett relativt litet antal människor och av bakåtsträvande krafter (storkapitalet, militären).
  10. ” SSU Stockholm kan inte undvika att se det ironiska i att storkapitalets män, som äter sig mätta på bekostad av världens arbetares lidande, nu drabbas av magsjuka.
  11. I den uppdaterade versionen fastslås, fritt översatt, att FKP ” vill utveckla en gemensam kamp mot nyliberalism och storkapital för att förändra politikens riktning, utvidga de arbetandes och mindre bemedlades rättigheter, begränsa storkapitalets makt, trygga fred och hållbar utveckling samt öppna dörrar för socialismen ”.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-13

 • Kaj
  Mansnamn med danskt ursprung. Även kvinnonamn som är en kortform av Kajsa: ren eller kysk.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs storkapital?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ ett storkapital storkapitalet storkapital storkapitalen
genitiv ett storkapitals storkapitalets storkapitals storkapitalens
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt