/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till stormtrupp

Hur upplevde du uppläsningen av stormtrupp?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

stormtrupp är sammansatt av

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet stormtrupp?

  1. En av de stupade var ledaren (Kurilov) till den sovjetiska stormtrupp som lätt skulle ha kunnat göra slut på de finländska försvararna, för vid det laget hade de finländska soldaterna på Bengtskär förbrukat nästan all sin ammunition och var därvid så gott som helt försvarslösa.
  2. Istället står där två av Rymdimperiets stormtrupper.
  3. Även Haganahs stormtrupper Palmach deltog i terroraktiviteter mot araber.
  4. Captain Phasma har en kromad rustning till skillnad från andra stormtrupper som bara är vita.
  5. Båda dessa typer användes även under första världskriget av olika typer av specialförband såsom pansartrupper och Sturmabteilungen (stormtrupper).
  6. De betraktas som IS stormtrupper och gruppen har därför lockat till sig ett stort antal frivilliga terrorister, främst från Frankrike och Belgien.
  7. Förbandstypen upprättades i slutet av första världskriget som en kår av stormtrupper, vilka var avsedda att sättas vid infanterianfall.
  8. Den 18 – 19 december 1947 sprängde Haganahs stormtrupper Palmach fler hus och dödade att halvt dussin kvinnor och barn.
  9. Samma år grundades de första fasci di combattimento (’ kampförbund ’), som tilltänkta arvtagare till de stormtrupper (arditi) som organiserats under världskriget.
  10. Stosstruppen (tyska stöttrupper eller stormtrupper) var militära förband från Tysklands armé under slutet av första världskriget som utbildats i och använde sig av infiltrationstaktik på västfronten.
  11. I NSM kom han att ansvara för gruppens stormtrupper som kallades Spearhead, ett namn som Tyndall senare kommit att använda för olika tidningsprojekt han varit inblandad i.
  12. Under hela bröderna Strassers verksamma tid i NSDAP pågick en maktkamp mellan dem och Hitler, där bröderna kontrollerade partiets media och stormtrupper och Hitler kontrollerade de folkliga mötena.
  13. Dessa " stormtrupper" liknar vagt Vortigaunts men är grå/kakifärgade till utseendet och deras kroppar är mycket mer kraftigare, större, har fyra relativt kraftiga armar och ett stort orangefärgat öga.
  14. Efter att hans adoptivföräldrar mördats av Imperiets stormtrupper har Luke ingen familj, och då han länge sökt en väg ifrån Tatooine, accepterar han Obi-Wans erbjudande att utbilda honom till Jediriddare.
  15. Luke vägrar till en början, men ändrar sig när han upptäcker att Imperiets stormtrupper, i sökandet efter C-3PO och R2-D2, har förstört hans hem och dödat Owen och Beru.
  16. 3GK-förband försöker kringgå motståndaren, och attackera hans bakre delar, till exempel den taktik som används av tyska stormtrupper i första världskriget mot det brittiska och franska stridskrafterna för att bryta skyttegravskrigets dödläge.
  17. Lukes adoptivföräldrar mördas hänsynslöst av Rymdimperiets stormtrupper sedan man spårat R2-D2 till Owen Lars, medan Luke och robotarna klarar sig efter att R2-D2 och C-3PO gett sig av i sökandet efter Obi-Wan Kenobi och Luke spårat dem.
  18. Denna typ av taktik utvecklades av tyskarna under första världskriget och användes av tyska armén bland annat under Operation Michel på västfronten i mars 1918 där s.k. Stosstruppen (stöttrupper eller stormtrupper) sattes in i syfte att upphäva det låsta skyttegravskriget (se Våroffensiven 1918).
  19. Han menar att de stora massorna själva inte skulle ge upp sin moderna livsstil och därför behöver en elit styra folket och han ger sitt stöd åt både Hitlers stormtrupper, de röda khmererna och talar positivt om attackerna den 11 september 2001.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-19

 • Magnus
  Latinskt namn som betyder den store.
 • Måns
  Svensk variant av det latinska namnet Magnus: den store.
 • Besläktade namn: Mogens

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs stormtrupp?

substantiv
singular plural
obestämd form bestämd form obestämd form bestämd form
nominativ en stormtrupp stormtruppen stormtrupper stormtrupperna
genitiv en stormtrupps stormtruppens stormtruppers stormtruppernas
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt