/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till svekfull

Hur upplevde du uppläsningen av svekfull?

eller
Mer innehåll nedan
/1004363/HBSynonymerMobilMid
Fortsätt scrolla

Liknande ord till svekfull

svekfull är sammansatt av

/1004363/HBSynonymerMobilBot

Är memetekel en synonym till omen?

Hur används ordet svekfull?

  1. Man kan dock fråga sig om denne verkligen bör betraktas som en svekfull intellektuell bara för att han samtalar med Ramadan om hans bakgrund och livssyn i avsikt att försöka ge ett mer personligt porträtt av den kontroversielle muslimske tänkaren.
  2. - Den som försätter sig i en så svekfull situation är en agent och spion.
  3. Samtidigt är han svekfull och falsk mot sin fru i det fördolda.
  4. Du låter sträng och krävande mot dig själv när du dömer ut dig som svekfull och ovärdig som har känt starka känslor för en annan kvinna.
  5. En sönderstressad och i vissa stycken självupptagen och svekfull vuxenvärld visas upp.
  6. Han var böjd att anse Mazaeos för svekfull och opålitlig: hade han verkligen stridit för Dareios av all sin förmåga eller hade han redan förberett sitt förräderi?
  7. Hon led av en svekfull karl som hette Charlie Croker.
  8. Och på det mänskliga planet var mannen mest en sorglig uppenbarelse: en svekfull parnassens karriärist.
  9. Den lyxiga har tre barn och svekfull schampoannons till man.
  10. En svekfull och manipulerande personlighet.
  11. Israels utrikespolitiske talesperson kallar public service-reportern för en ” svekfull bedrägare ”.
  12. En enskild drow kan förväntas vara svekfull, hänsynslös och egoistisk.
  13. På sin väg genom 1970-talets sommarstockholm möter Reine olika representanter för en ofta svekfull vuxenvärld.
  14. Hon beskrevs av sin omgivning som vacker, kvick, svekfull och mycket stolt över att hennes far var kung.
  15. Hon menade att filmen framställt henne som " lat, vit underklass och svekfull" (" lazy, white trash and a skanky snake").
  16. Förräderi innebär en handling av svekfull eller trolös art i strid mot vederbörandes självklara plikter, stämpling, att prisgiva eller förleda till offrets fara eller men.
  17. Fru Gaspards betjänt avslöjar abbén som en svekfull människa och Estelle förklär sig till en munk, för att på så sätt komma in i klostret och undersöka saken.
  18. Berend von Melen, tysk legotruppsanförare som flydde från Sverige 1525, beskrev kungen som en svekfull skurk som ständigt var redo att stöta dolken i ryggen på sina gamla anhängare.
  19. Han går från Rankhyttan till Ornäs, där tas han vänligt emot av bonden Arendt Persson, men Arendt är en svekfull man som har tänkt ange Wasa till den danske fogden.
  20. Han var en diplomatiskt skicklig och hänsynslös, grym och svekfull härskare och, trots sitt anseende i Europa som högt upplyst civilisationsfrämjare, var han så obildad att han aldrig lärde sig läsa och skriva.
  21. Där utkom han i Wittenberg 1528 med ett svar på en anklagelseakt från Gustav Vasa, i vilken han utmålade denne som en svekfull skurk som ständigt var redo att stöta dolken i ryggen på sina gamla anhängare.
  22. Ofta uppträdde dessutom den svekfulle kung Herodes samt några änglar och herdar.
  23. Den modiga drottning Zenobia av Palmyra besegras av den romerske kejsaren Aurelianus med hjälp av stadens borgmästare, den svekfulle Ormonte.
  24. Första delen handlar bl.a. om hur kung Völsung håller bröllop för sin dotter, men faller offer för sin svekfulle svärson Siggeir.
  25. Hade först ett förhållande med svekfulle Patrik som visade sig vara en gift tvåbarnspappa som inte visste var han hörde hemma någonstans.
  26. Tord omtalas i flera sagor men är bäst känd som den onde och svekfulle rivalen till " hitardalskämpen" Björn Arngeirsson i Bjarnar saga hítdœlakappa.
  27. Förloppet och Barbros roll i det som skedde var alltså i huvudsak detsamma, medan rollen som Gustavs svekfulle värd var Stig Hansson, inte Arent Persson.
  28. Bjarkes sista ord är mycket hotfulla: Om han får syn på den svekfulle guden så kommer han att dräpa honom som hämnd för Lejres fall.
  29. I Skáldskaparmál 18 berättas att Tor, när han en gång var på väg till den svekfulle jätten Geirröds gårdar måste vada över en flod som heter Vimur.
  30. Sjujskij rapporterade att det rörde sig om ett självmord ; men vid Boris död och hans sons Fjodor II:s kröning så ändrade den svekfulle bojaren sin utsaga för att vinna gunst host Falske Dmitrij.

svekfull i ordbok från 1870

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Dagens namnsdag

 • Sven
  Nordiskt namn som betyder yngling, även väpnare och tjänare under medeltiden.

Mest sökta

föregående vecka

Hur böjs svekfull?

adjektiv
positiv en svekfull
ett svekfullt
den|det|de svekfulla
komparativ en|ett|den|det|de svekfullare
superlativ är svekfullast
den|det|de svekfullaste
Syns inte alla böjningar? Svep med fingret över tabellen.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2