Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet synbarlig?

 1. Han ritar och ritar enkla teckningar utan synbarlig innebörd.

  Ljusäkthet, eller ljusbeständighet, anger förmågan att motstå synbarlig förändring vid långvarigt utsättande för ljus.

  Ljusäkthet, eller ljusbeständighet, anger ett materials förmåga att motstå synbarlig förändring vid långvarigt utsättande för ljus.

  Initialt föreföll alla åtgärder rapporterade via statusrapporter och kommunikéer från JAIF kännetecknas av en synbarlig försiktighet.

  I en viss mängd gas finns molekyler som rör sig såväl hastigt som långsammare: Om det vore möjligt att på något enkelt sätt, exempelvis via något slags filter, sortera dessa och på så sätt skilja ut snabbt rörliga från mer långsamma skulle man utan synbarlig arbetsinsats samtidigt ha åstadkommit en temperaturskillnad som skulle kunna användas i en värmemaskin -tillsammans med filtret utgörande delar av en perpetuum mobile.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Urban

  Latinskt namn med betydelsen artig, belevad eller stadsbo.

  Mest sökta

   Hur böjs synbarlig?

   adjektiv
   positiven synbarlig
   ett synbarligt
   den|det|de synbarliga