Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Hur används ordet teknikerutbildning?

 1. Luleå gymnasieskolas specialutformade industritekniska program, I-Tek, har utsetts till Årets teknikerutbildning gymnasieskola av branchorganisationen Teknikföretagen.

  Tvååriga tekniska högskoleutbildningar saknar idag vanligen matematikkurser, har lägre förkunskapskrav än ingenjörs-och teknologie kandidatutbildningar, och kan ha karaktären av teknikerutbildning snarare än ingenjörsutbildning.

  Långsiktigt är alltid teknikerutbildningar, hantverksutbildningar – ja alla rejäla yrkeskunskaper kommer att bära också i framtiden.

  Skolan, som akademiskt är en del av Luleå tekniska universitet (LTU), har i dagsläget fyra högskoleprogram, två treåriga ingenjörsutbildningar och två tvååriga teknikerutbildningar.

  Bergsskolan i Filipstad har fått klartecken att starta nya ingenjörs-och teknikerutbildningar och de 100 studenter som börjar i höst kommer få en unik möjlighett.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla
Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Håkan

  Fornnordiskt namn som är sammansatt av betydelseelementen hög och ättling: högättad.

  Hakon

  Äldre svensk form av det fornnordiska namnet Håkan: hög, ättling, högättad.

  Besläktade namn: Hakvin, Håkon

  Mest sökta

   Hur böjs teknikerutbildning?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen teknikerutbildningteknikerutbildningenteknikerutbildningarteknikerutbildningarna
   genitiven teknikerutbildningsteknikerutbildningensteknikerutbildningarsteknikerutbildningarnas