/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Visar resultat för tillförande, menade du tillföra?

Synonymer till tillförande

Hur upplevde du uppläsningen av tillförande?

eller
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Liknande ord till tillförande

Är novitie en synonym till novis?

Hur används ordet tillförande?

  1. Notera ringformationen av intensiv kärlteckning uppvisande även tillförande kärl!
  2. Den vedertagna behandlingen är en s k hög underbindning varvid samtliga tillförande vengrenar upp till konfluensen mellan vena saphena magna och vena femoralis ligeras och huvudstammen ligeras och delas omedelbart intill vena femoralis.
  3. Trombos i tillförande artärer kan ha förorsakat ischemin.
  4. Vi avråder från kirurgisk ligatur av tillförande artärer.
  5. Angiografi ger möjlighet att identifiera tillförande kärl.
  6. Det krävs ofta upprepade emboliseringar via selektiv kateterisering i flera olika tillförande kärl.
  7. Embolisering av tillförande artär och slutligen perkutan punktion av dränerande vensystem med etanolinjektion erradikerade missbildningen.
  8. Det är inte ovanligt med ett mycket stort antal små tillförande kärl.
  9. Knuten låser när man drar i tillförande sutur.
  10. Tre år senare tillträdde han som tillförande chef för andra kavalleribrigaden, sedan tillförande kavalleriinspektör 1829.
  11. En häst tillförande naturbruksgymnasiet Lilla Segerstad fastnade i eftermiddags i en gödselbrunn.
  12. Uppgiften var i första hand att eskortera fartyg tillförande Världslivsmedelsprogrammet.
  13. Många sjöar fylls upp när tillförande vattendrag medför mycket slam.
  14. Alla grundtal slutar på en vokal, som bortfaller vid tillförande av en av ändelserna.
  15. Tillsammans med bland andra författarkollegan Crister Enander driver han stiftelsen Klavrekultur i Klavreström och tillförande förlaget Hägglunds.
  16. En källa anger att symptom på svampinfektion i vagina kan framkallas av tillförande av smittämnen av bakteriell natur.
  17. Ett tillförande av en extra månad för att anpassa räkningen till ett solår fördöms som hedniskt av Koranen (9:37).
  18. Med ” tillförande ” av föremålet avses i detta sammanhang ofta den faktiska åtgärd varigenom föremålet installeras på fastigheten eller en byggnad förses med föremålet.
  19. En annan metod är att bombardera ett vätepraparat med högenergilaser från alla håll till extrem kompression, varvid det med tillförande av en ytterligare laserpuls går att tända processen.
  20. I propositionen framgick att antalet JAS 39 Gripen minskas från åtta till fem, samt att Sverige också möjliggjorde ett tillförande av en bordningsstyrka för att hävda vapenembargot till sjöss.
  21. epiphora, " tillförande", " tillfogande", av epipher att " tillföra") är en stilfigur som är motsatsen till anafor vilket betyder att i slutet av varje mening sker två eller flera upprepningar av meningssatsen.
  22. Vädurspumpen kan pumpa vatten från en låg nivå till en hög nivå utan tillförande av annan energi än det som finns i vattnets höjdskillnad, och Boost-omvandlaren kan alstra en hög spänning utifrån en lägre spänning.
  23. Beslutet om kanalblockaderna har dock varit kontroversiellt, och flera parlamentsledamöter har höjt rösten om att detta kan ses som ytterligare en åtgärd efter den nyligen införda språklagen som kan reta landets rysktalande, men aldrig blev ratificerad av den tillförande presidenten.
  24. Beslut om tillförandet av de nya miljonerna tas den 24 september.
  25. När konsonantgruppen förekommer genom tillförandet av suffix kan konsonantgruppen dock bli längre.
  26. Graviditeten och tillförandet av kvinnliga hormoner visar sig påverka Hesse på många sätt.
  27. P-piller fungerar genom tillförandet av hormoner som påverkar menstruationscykeln så att ägglossning förhindras.
  28. Då Kristinehamn kunde erbjuda försvaret bättre villkor (bland annat genom tillförandet av Presteruds herrgård, vilket blev Officersmässen) förlades regementet till Kristinehamn.
  29. Genom det nya typförbandet -Norrlandsbrigad och tillförandet av nya pansarförband kom försvarsbeslutet att påverka åtta stycken brigader, där två stycken kom att avvecklas helt och hållet.
  30. Båda dessa modifikationer, tillsammans med tillförandet av en ny Mercury-motor med 905 hk (675 kW) och en andra kulspruta i det bakre tornet, resulterade i Blenheim Mk.IV.
  31. I propositionen framgår att antalet JAS 39 Gripen minskas från åtta till fem, samt att Sverige också möjliggör tillförandet av en bordningsstyrka för att hävda vapenembargot till sjöss.
  32. I propositionen framgick att antalet JAS 39 Gripen minskades från åtta till fem, samt att Sverige också möjliggjorde tillförandet av bland annat en bordningsstyrka för att hävda vapenembargot till sjöss.
  33. Kartsevs designbyrå vid UVZ tog över utvecklingsansvaret för T-54:an och inledde med versionen T-54A, vilket innebar tillförandet av en stabilisator i ett plan och mörkersiktsutrustning för föraren.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-08-16

 • Brynolf
  Nordiskt namn som består av betydelseelementen brynja och ulv.
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
Testa våra nya ordspel
Kostnadsfritt