Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet tonträffning?

 1. Det man spelar liknar nu tonträffning snarare än Lunka på.

  Av denna rätt tröstlösa uppgift gör debutanten Lisa Gustafsson med kristallklar tonträffning mesta möjliga; därtill är hon en märkligt trovärdig tolvåring.

  Han hade redan som liten, med den tidigare nämnda Silfman, övat sig i ” tonträffning ” och blivit -enligt egen utsago -" okugglig".

  Enligt juryn är det en novell som med föredömlig konsekvens, lokal tonträffning och personlig språkkänsla gestaltat en grupp unga pojkars handgripliga möte med vuxenvärlden.

  Han var musikreferent i Helsingfors Dagblad och Finsk Tidskrift, publicerade uppsatser även i andra tidningar och tidskrifter samt utgav bland annat Lärobok i allmän musiklära och analys (1888 – 89), Hufvuddragen af den vesterländska musikens historia från den kristna tidens början till våra dagar (1891-93), Kurs i tonträffning (1893 – 95) och Lärobok i homofon sats, generalbas (1897).

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta

   Hur böjs tonträffning?

   substantiv
   singularplural
   obestämd formbestämd formobestämd formbestämd form
   nominativen tonträffningtonträffningentonträffningartonträffningarna
   genitiven tonträffningstonträffningenstonträffningarstonträffningarnas