Synonymer till vår planet

/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till vår planet

Ur Synonymordboken

Veckans kviss

Tema: mindre

Starta kvissen

MATCHAD: adn-000000000000f092
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Var med och bygg upp synonymordboken

Är per en synonym till för?

Hur används ordet vår planet?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Var på vår planet börjar det nya århundradet först?
  2. Han har inte åldrats under sin frånvaro och vi får så småningom veta, att han har varit kidnappad av främmande varelser från en avlägsen galax och har skickats tillbaka, för att han skall försöka förhindra, att vår planet förstörs av luftföroreningar och kärnvapenprov.
  3. - När stora tidvattenmassor förskjuts bort från jordaxeln snurrar vår planet lite långsammare.
  4. Kopior av människor har kommit ur stora meloner, myror har invaderat vår planet och i en filmserie var aporna på god väg att ta över jorden.
  5. Den andra dödliga vågen kommer som en attack över hela jordklotet och den tredje innebär slutet för vår planet som vi känner till den.
  6. Där det skulle blåsa rakt in mot området med lägre tryck, om vår planet inte roterade, får corioliskraften vinden att blåsa runt lågtryckscentrumen.
  7. En anledning till att Arktis värms upp flera gånger hastigare än vår planet i övrigt är ju just en sådan självförstärkande process.
  8. På kuverten som innehöll påskens insamlingsbössor kunde vi läsa att var femtonde sekund dör ett barn någonstans på vår planet för att dricksvattnet är farligt att dricka.
  9. Den svenska regeringen bör därför stödja internationella insatser som syftar till att: vi har en helhetssyn på vår planet och vår miljö sanitet nås genom nytänkande, ny teknik och utan att det livsviktiga vattnet används för att ta hand om våra restprodukter säkerställa alla människors rätt till sanitet.
  10. Det är välkänt att många av astronauterna som såg jorden från månen överväldigades av starka känslor över hur liten och sårbar vår planet såg ut i det väldiga universum – känslor som spreds vidare när människorna fick se de berömda bilderna på vår planet tagna utifrån rymden.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
/1004363/HBSynonymerMPU3
MATCHAD: adn-000000000000f092