/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till vill ha

Ur Synonymordboken

Synonymordboken copyright Göran Walter

MATCHAD: adn-00000000000c3c9f
/1004363/HBSynonymerMobilMid

Hur används ordet vill ha?

 • Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner.
  1. Det finns alltid någon som vill ha starköl i ICA och en som inte vill, en som vill ha dans i kyrkan och en som inte vill, en som vill spränga Barsebäck och en som inte vill, Varje morron står det i tidningen om två som är oense.
  2. Väljarna vill inte ha höjd skatt, väljarna vill ha vårdgaranti, väljarna vill kunna välja sin vårdgivare, väljarna vill ha färre politiker, väljarna vill ha fristående sjukhus, väljarna vill inte att regionförsöket ska fortsätta, för att ge några exempel.
  3. Att gå runt Plaza des Armas innebär att kryssa mellan inkastaren som vill ha dig som gäst på restaurangen, pojken som vill sälja cigarretter, den lilla flickan som vill sälja vykort och de som bara vill ha pengar ändå.
  4. De fördelar de sängplatser som står till buds, hjälper dem som behöver att få sjukhusvård, finns till hands för den som vill prata, kanske vill ha hjälp att kontakta socialtjänsten, eller bara vill ha en kram för att orka fortsätta tillvaron ett tag till.
  5. - Om man vill ha vård och omsorg är jag inget att ha, men för den som vill ha en självständig kvinna som efter jobbet vill koppla av och är glad då är jag perfekt.
  6. De andra skolorna som nu ansökt om tillstånd för kameror är Hjällboskolan som vill ha fem kameror, Böskolan som vill ha fyra, Glöstorpsskolan som vill ha två och Nordlyckeskolan som vill ha ytterligare en.
  7. Man vill ha en afrikansk "fredsbevarande" styrka enligt resolutionen i säkerhetsrådet, man vill stödja "moderata" krafter inom UIC, och man vill att "det somaliska folket självt får bestämma vilka styrande det vill ha" i ett val om fem år.
  8. Demokrati på eget sätt - Vi vill ha demokrati, vi vill ha mänskliga rättigheter, vi vill ha medborgerliga rättigheter - men vi vill göra det på vårt sätt, fastslog han.
  9. På hennes väg till Smaragdstaden träffar hon fågelskrämman som vill ha en hjärna, plåtmannen som vill ha ett hjärta och lejonet som vill ha mod.
  10. De vill ha fler affärer, och inte bara det, de vill ha rena och fräscha affärer med kvalitetsvaror och ett brett utbud, säger han.
/1004363/HBSynonymerMobilBot
Välj lista

Välj vilken lista du vill spara ordet i, eller skapa en ny lista.


Skapa ny lista
Skapa ny lista

Fyll i ett namn för din nya lista och klicka på spara.

vara har sparats i listan min lista

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2
MATCHAD: adn-000000000000f092
MATCHAD: adn-000000000000a07a