Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet affektera?

 1. En hög halt av föroreningar kan affektera idrottarens genomförande, skada eller irritera lungorna och kan ge upphov till astma.

  Mark Tremonti, Scott Phillips, Brian Marshall och Alter Bridges publicist, Mark Tremontis bror Michael, påstår alla att återföreningen av Creed inte kommer att affektera Alter Bridge på något vis och att de ska återvända till studion efter Creedturnén och spela in sitt kommande tredje album.

  Hennes rollfack var redan från början av hennes femtioåriga karriär " affekterade, rangstolta damer, gamla asketer och förnäma sqvallersystrar".

  Här finner man en militärrevy med tennsoldater (med tillhörande instrument: trumpeter, piccolaflöjter och janitsjarklockspel), en pastoral scen och en parodiskt framställd lantadel med dess affekterade, föråldrade musik.

  Efter Tacitus bildade Lipsius sin affekterade stil (stilus lipdanus), som utgjorde en sammansmältning av det arkaistiska latinet och språket hos bland andra Appulejus, i motsats till det " cicceronianska" latinet.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Hemming

  Fornnordiskt namn som sannolikt är bildat av det isländska ordet hamr: gestalt eller skepnad.

  Henning

  Forntyskt namn med den eventuella betydelsen fredsstiftare.

  Besläktade namn: Helma, Helmina, Hilma, Mina, Minna, Minnie, Helmi

  Mest sökta