Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Svenska Synonymer
Välj en ordbok


Vill du föreslå ett nytt ord eller rapportera ett fel?

Hur används ordet affekterad?

 1. En intellektuell form av popmusik som kan kännas affekterad och uttänkt.

  Bölderna kan spricka och ger då ifrån sig ett segt, gulgrönt var.Tungan kan vara affekterad och kallas då trätunga.

  En del av publiken, framför allt ungdomar, hänrycktes av hans entusiasm, hans originalitet och hans åsidosättande av traditionen, medan andra fann honom överdriven, affekterad och ojämn i sin framställning.

  Betydligt ojämn är han däremot i sin fantasikonst, i de motiv, där han ger sig in på Böcklins område (sjönymfer, tritoner, " De saligas ö" och dylikt) kan han visa sig banal och affekterad.

  Många kritiker ansåg henne kokett och affekterad (1841), elegant och med bra hållning men konstlad, sakna mimik, gestikulera dåligt och inte kunna nyansera rösten (1850), men hon var populär i den " finare komedin" och spelade koketta salongsdamer och muntra flickor.

Not: Ordklasser och siffror hänvisar till synonymordboken överst. Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter, romaner, wikipedia och SVT.

Mer innehåll nedan
Fortsätt scrolla

Rösta på användares bidrag

Är hinta en bra synonym till ordet tipsa?

Här kan du rösta på bidrag från andra användare. Dina röster hjälper oss att avgöra vilka bidrag som ska läggas till i ordboken.

Du kan ge bidraget en positiv, negativ eller blank röst. Du kan rösta på så många bidrag du vill. När du har röstat på ett bidrag kommer du automatiskt att få ett nytt bidrag att rösta på. Om det inte finns några fler bidrag att rösta på försvinner den här rutan.

Tack för att du hjälper oss att göra vår levande ordbok bättre!

Mina sökningar

  Dagens namnsdag

  Erik

  Nordiskt namn som betyder ensam härskare.

  Besläktade namn: Eero, Erkki, Jerk, Jerker

  Mest sökta

   Hur böjs affekterad?

   adjektiv
   positiven affekterad
   ett affekterat
   den|det|de affekterade