/1004363/HBSynonymerPanorama
/1004363/HBSynonymerMobilTop

Synonymer till aggressiv hållning

/1004363/HBSynonymerMobilMid

Är jolm en synonym till lank?

Hur används ordet aggressiv hållning?

  1. Efter fadäserna med Sars och fågelinfluensan valde Kinas regering tidigt en aggressiv hållning mot svininfluensan.
  2. Punken hade kommit, så det var en mer aggressiv hållning i musiken parad med riktigt goda melodier.
  3. I svenskhetsfrågan intog tidskriften en ganska aggressiv hållning.
  4. Lê Duẩn deltog i kampen mot fransmännen och under hela Vietnamkriget intog han en aggressiv hållning mot USA i Sydvietnam.
  5. Även Dean Rusk (1961 – 69), utrikesminister under John F. Kennedy and Lyndon B. Johnson, förordade en aggressiv hållning under Kubakrisen 1962 och ett utökat amerikanskt deltagande i Vietnamkriget.
  6. Det var för drygt ett år sedan som EU-ländernas sanktioner mot Ryssland trädde i kraft, detta på grund av det man menar är en för aggressiv hållning till Ukraina, och den olagliga annekteringen av halvön Krim.
  7. Utsikterna för en expansion österut var dock vid tillfället inte ljusa, vilket ledde till att den militanta stämningen istället tog sig uttryck i en synnerligen aggressiv hållning till Ryssland och allt som var förknippat därmed.
  8. Men deras mer aggressiva hållning fick ingen respons på fredagens extrainsatta EU-toppmöte i Bryssel.
  9. Kina kan komma att orsaka konflikter med asiatiska grannländer på grund av landets aggressiva hållning i maritima spörsmål.
  10. Ökningen av militära utgifter i Ryssland förklarar han med att landet – förutom sin aggressiva hållning gentemot Ukraina – ännu bygger upp sitt försvar efter det forna Sovjetunionens kollaps.
  11. Han var föreståndare för den helt fristående församlingen Westboro Baptist Church i Topeka i Kansas, som blivit känd för sin aggressiva hållning gentemot homosexuella.
  12. Två personer som förknippas med denna aggressiva hållning var John Foster Dulles, utrikesminister under Eisenhower 1953 – 1959, och presidenten Ronald Reagan på 80-talet.
  13. von Ehrenheim var motståndare till tull på livsmedel och i allmänhet anhängare av ett friare tullsystem, och i unionsfrågan tillhörde han den medlande riktning, som tog avstånd från majoritetens mera aggressiva hållning.
/1004363/HBSynonymerMobilBot

Dagens namnsdag 2022-06-27

 • Selma
  Keltiskt namn, ursprungligen ett ortsnamn, med betydelsen vacker utsikt.
 • Fingal
  Keltiskt namn med betydelsen ljus främling.

Mina sökningar

Rensa mina sökord

Mest sökta

föregående vecka
/1004363/HBSynonymerMPU1
/1004363/HBSynonymerMPU2